От САЩ официално съобщиха, че проблемът с Нексо е разрешен.Nexo

...
От САЩ официално съобщиха, че проблемът с Нексо е разрешен.Nexo
Коментари Харесай

От САЩ официално съобщиха, че проблемът с Нексо е разрешен.

От Съединени американски щати публично оповестиха, че казусът с Нексо е позволен.

Nexo се съгласява да заплати 45 милиона $ неустойки и да приключи нерегистрираното предложение на артикул за кредитиране на крипто активи, оповестиха от Комисия по скъпите бумаги и тържищата - SEC в публично известие до медиите.

Линк тук -

Комисията по скъпи бумаги и тържища през днешния ден упрекна Nexo Capital Inc., че не е записала офертата и продажбата на своя артикул за кредитиране на крипто активи на дребно, Earn Interest Product (EIP). За да уреди таксите на SEC, Nexo се съгласи да заплати наказателна клауза от 22,5 милиона $ и да приключи своето нерегистрирано предложение и продажба на EIP на американски вложители. В паралелни дейности, оповестени през днешния ден, Nexo се съгласи да заплати спомагателни 22,5 милиона $ санкции за споразумяване на сходни такси от държавните регулаторни органи.

Според заповедта на SEC през или към юни 2020 година Nexo стартира да предлага и продава EIP в Съединените щати. EIP разреши на американски вложители да предложат своите крипто активи на Nexo в подмяна на обещанието на Nexo да заплати рента. В заповедта се показва, че Nexo пуска на пазара EIP като средство за вложителите да печелят рента върху своите крипто активи, а Nexo упражнява правото си на преценка да употребява крипто активите на вложителите по разнообразни способи, с цел да генерира доходи за личния си бизнес и да финансира лихвени заплащания на EIP вложители. В заповедта се открива, че EIP е скъпа книга и че предлагането и продажбата на EIP не дават отговор на условията за освобождение от регистрация в SEC. Поради това Nexo трябваше да записва своята оферта и продажба на EIP, което не съумя да направи.

Съгласявайки се да се споразумее с Nexo, Комисията взе поради неотложно подхванатите коригиращи дейности от компанията и съдействието на компанията със чиновниците на Комисията. По-конкретно в заповедта на SEC се отбелязва, че откакто Комисията обяви такси, включващи сходен крипто инвестиционен продукт през февруари 2022 година, Nexo непринудено престана да предлага EIP на нови американски вложители и престана да заплаща рента върху нови средства, добавени към съществуващи EIP сметки на американски вложители. Освен това в заповедта се показва, че Nexo разгласи през декември, че приключва EIP в избрани щати и последователно отстранява всичките си артикули и услуги в Съединените щати, в това число дефинитивно преустановяване на предлагането на EIP на всички американски вложители.

„ Обвинихме Nexo, че не е записала своя артикул за крипто кредитиране на дребно, преди да го предложи на обществеността, заобикаляйки главните условия за откриване, предопределени да защитят вложителите “, сподели ръководителят на SEC Гари Генслер. „ Спазването на нашите изпитани във времето публични политики не е избор. Когато крипто фирмите не се преценяват, ние ще продължим да следваме обстоятелствата и закона, с цел да ги подведем под отговорност. В този случай, наред с други дейности, Nexo приключва своя нерегистриран кредитен артикул за всички американски вложители.

„ Не сме загрижени за етикетите, сложени върху предложенията, а за тяхната икономическа действителност. И част от тази действителност е, че крипто активите не са освободени от федералните закони за скъпите бумаги “, сподели Гурбир С. Гревал, шеф на отдела за правоприлагане на SEC. „ Ако оферирате или продавате артикули, които съставляват скъпи бумаги според добре открити закони и юридически казус, тогава без значение по какъв начин наричате тези артикули, вие сте обект на тези закони и ние чакаме съблюдаване. “

Без да признава или отхвърля констатациите на SEC, Nexo се съгласи със заповед за преустановяване и възпиране, която му не разрешава да нарушава наредбите за регистрация на Закона за скъпите бумаги от 1933 година

Разследването на SEC беше извършено от Pei Y. Chung, Randall D. Friedland и Christian J. Ascunce, благодарение на Sachin Verma и Peter Rosario, под управлението на Stacy L. Bogert. SEC прави оценка помощта на членовете на Северноамериканската асоциация на админите на скъпи бумаги.

Работната група за тактика за търговия на дребно на Службата за образование на вложители и покровителство и правоприлагане на SEC към този момент издаде  бюлетин за вложители по отношение на лихвоносни сметки с крипто активи . Инвеститорите могат да намерят спомагателна информация за крипто активи на Investor.gov.

Today we charged Nexo Capital Inc. with failing to register the offer and sale of its retail crypto asset lending product, the Earn Interest Product (EIP). To settle charges, Nexo agreed to pay $22.5 million and cease its unregistered offer and sale of the EIP to U.S. investors.
— U.S. Securities and Exchange Commission (@SECGov)
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР