От самото си създаване Dacia постоянно нарушава правилата, за да

...
От самото си създаване Dacia постоянно нарушава правилата, за да
Коментари Харесай

Нова визуална идентичност за Dacia

От самото си основаване Dacia непрекъснато нарушава разпоредбите, с цел да се показа през днешния ден в нова, по-отличителна, модерна и достоверна светлина. Сега на ход е нова глава в сагата на Dacia, а каква е тя и по какъв начин се трансформира румънската марка, споделя Дени Ле Вот, основен изпълнителен шеф Dacia.
Нови упоритости
Още с оповестяването на новата си тактика при започване на 2021 година, Dacia декларира, че това е началото на нова глава в историята на марката! Нова глава, която през днешния ден е отразена в нови лого, емблема, цветове и терени... като в това време Dacia остава вярна на произхода си. Въпреки че съставките зад триумфа на марката остават същите, тя придобива ново чувство, което отразява нейните полезности: семплост, достоверност и издръжливост, постоянно на обективна цена.

Дени Ле Вот, основен изпълнителен шеф Dacia, разказва Dacia като „ марката, която дефинира какво е от значително значение в автомобилната промишленост “. Марка, която може да бъде по едно и също време „ налична “ и „ привлекателна “. Позицията на Dacia на пазара е към момента също толкоз неповторима, колкото и в деня, в който е показана, и се чака да пораства през идващите години.

Нова образна еднаквост  Нова образна еднаквост за Dacia

Обновяването на Dacia е въплътено от нейните нови лого и емблема, маркери на отличителна марка. Двата нови дизайнерски детайла са основани с желанието да изразят същността на марката, ръководеща развиването ѝ през цялото време.

Логото, главен детайл от новата образна еднаквост, излъчва чувство за издръжливост и непоклатимост. Формата на буквите е съзнателно усъвършенствана – „ D “ и „ C “ са огледални изображения една на друга - и отразява прагматичното мислене на марката. Геометричните линии на логото придават чувство за механично придвижване на низа от букви.

Емблемата показва същността на логото, като сплотява „ D “ и „ C “ в брънки на верига, сдвоени в здрава, сплотена връзка. Новата емблема на Dacia има мощна и смислена визия, която ще бъде елементарно разпознаваема, даже отдалеко. Семпли и елементарно разбираеми, тези два нови детайла отразяват здравината на колите Dacia, качество, което продължава да е в услуга на милиони клиенти всеки ден.

Целият графичен дизайн е съзнателно скъсен, като увещание, че Dacia е марка, която се концентрира върху най-значимото. Всяка обособена част се съчетава с останалите, с цел да образува сплотено цяло, като в същото време основава нови благоприятни условия за повече цифрово наличие. Подобно на марката, която те съставляват, детайлите на графичния дизайн са здрави и гъвкави. Например: буквата „ D “ във формата на стрелка в логото насочва погледа към вдъхновението за дизайна и загатва за чувство за придвижване, основано от марка с взор към бъдещето.
Dacia става зелена  Нова образна еднаквост за Dacia

Цветовата скица, построена към каки-зелено, провокира близостта на марката с природата - мощен ориентир за нашите клиенти и терен, където колите на Dacia, като емблематичния Duster, са си вкъщи.

Вторични цветове попълнят гамата:
- три по-земни цвята: мрачно каки, теракота, пясък;
- два спомагателни вторични цвята - яркооранжев и зелен - допълват гамата с по-„ софтуерно “ чувство.

Същността на марката е въплътена и в новата ѝ иконография, символизираща потребността от независимост, за презареждане на батериите и за завръщане към основите. Тези фундаментални потребности се усещат от мнозина и се ускоряват от общото възприятие на неустановеност, те ни тласкат да се съсредоточим върху това, което е в действителност значимо и да се отървем от всичко ненужно. Dacia, Всичко. Точно.
Поетапна интеграция
От юни 2021 година новата еднаквост на марка ще бъде въведена поетапно в разнообразни информационни канали: уеб сайтове на марката, реклама, брошури... Търговските обекти на Dacia последователно ще преминат към новата еднаквост от началото на 2022 година Автомобилите ще възприемат новите лого и емблема от втората половина на 2022г.
 Нова образна еднаквост за Dacia

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР