„От самото ни влизане във властта казахме, че не работим

...
„От самото ни влизане във властта казахме, че не работим
Коментари Харесай

Андрей Гюров: Следващите 520 млн. лв. за ремонт на пътищата да отидат наистина там, където трябва

„ От самото ни влизане във властта казахме, че не работим за постове. Мисля, че го доказахме и с отдръпването на кандидатурата за БНБ” - съобщи ръководителят на парламентарната група на „ Продължаваме Промяната” Андрей Гюров.

„ Породи се политическо напрежение към този пост. Дискусията беше изместена от такава на хрумвания и причини към политически поръчки, което не можем да позволим на този стадий. Като най-голямата парламентарна мощ носим отговорността за стабилността на ръководството. Мисля, че беше положително решение да оттеглим кандидатурата, с цел да дадем късмет и на нашите сътрудници от обединението и да подновим процедурата”, сподели още Гюров.

Той разяснява и митингите поради неприятните пътища у нас.

„ Това е едно завещание от многогодишното ръководство на ГЕРБ. Те ни оставиха две неща – пътища в неприятно положение и недействителни контракти за поръчки. В момента работим върху това да разгадаем проблема. Виждаме, че влиза план за решение от Министерството за районното развиване и благоустройството в Народно събрание, което би трябвало да одобрим.

Повдигнаха се доста въпроси – дали това би трябвало да става със наказания на Народното събрание. Решение ще има, ще работим непрекъснато. Това не е проблем от през вчерашния ден. Трябва осигурим средствата, които са заделени в бюджета и да създадем по този начин, че по легален метод да доближат до компаниите, които към този момент са свършили работата си.

Другото, което би трябвало да създадем е, идващите 520 млн. лева, които са за поддръжка и ремонт на пътищата да отидат в действителност там, където трябва”, сподели Гюров в студиото на „ Здравей, България!”.

По думите му „ при една нова процедура всички варианти са на масата”.

„ Димитър Радев е потвърден експерт. Очакваме от бъдещия шеф на Българска народна банка да сложи фокус върху битката с корупцията, изчистването на проблемите в банковата система, предотвратяването на прането на пари, изясняването на обстановката с КТБ”, разясни ръководителят на парламентарната група на Политическа партия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР