От самото начало се работи по това Мария Габриел да

...
От самото начало се работи по това Мария Габриел да
Коментари Харесай

Деница Сачева пусна запис на Асен Василев за тази Мария Габриел

" От самото начало се работи по това Мария Габриел да бъде саботирана ", това сподели в предаването " Здравей, България " по Нова тв депутатът от ГЕРБ-СДС Деница Сачева. Тя е част и от преговорния екип за кабинет.

Сачева пусна запис на думи на финансовия министър в оставка Асен Василев. На него се чува по какъв начин той споделя: „ По мое персонално мнение последният ден, в който тази Мария Габриел желае да е министър председател, ще е и последният ден на това държавно управление. Тя няма да желае да бъде свалена предварително ". Записът е от съвещание на ПП-ДБ отпреди съставянето на сглобката през лятото на 2023 година, който бе изнесен обществено от напусналия " Продължаваме промяната " народен представител Радостин Василев.

Няма по какъв начин бъдещето на Мария Габриел да бъде определяно от Асен Василев, съобщи Сачева.

" Няма вид за кабинет с втория мандат. Кабинет с първи мандат, министър председател Мария Габриел и без Асен Василев, е единствената алтернатива за ГЕРБ ", удостовери още веднъж депутатката от преговорния екип. " Който желае да работи за България, в този момент е моментът да го съобщи. Готови сме за избори, в случай че са неизбежни, само че не работим за избори. "

" Това, което ние поставихме като условие още първоначално, е да се търсят 2/3 болшинство, само че това да бъде като се изключи Българска социалистическа партия. ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС могат единствено дружно да търсят това болшинство, нито една от двете групи не може да търси поотделно болшинство ", изясни Сачева пред Нова тв.

По думите й Кирил Петков е съгласувал този текст с Делян Пеевски. 

" Има хора, които работят главно за маркетинг и пиар, и които отклониха страната от главните политики ", съобщи тя. 

Тя изрично сподели, че няма да има договаряния за втори мандат. 

" Самият факт, че когато стигнахме напълно покрай съглашение, непрестанно се вкарвахме в нови условия. По принцип ние не имаме вяра на Асен Василев и през цялото време казахме, че той е спорна фигура. Абсурдно е да приказваме за каквото и да е било държавно управление, в което взе участие Асен Василев ", безапелационна бе Сачева. 

" Който желае да има държавно управление и мисли за България, би трябвало още през днешния ден да излезе, да направи обществено изказване, да седне на масата за договарянията и надлежно да се гласоподава кабинет ", изясни още тя. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР