„От самолета тук се вижда огромен град. Помня като бяха

...
„От самолета тук се вижда огромен град. Помня като бяха
Коментари Харесай

Борисов: Не само че не си отиват инвеститорите, но дойдат ли - и надграждат


„ От самолета тук се вижда голям град. Помня като бяха голи поляни. До две години няма да остане празно място с този ритъм на строителство “.

Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов при визитата си в Икономическата зона София-Божурище, представен от държавния пресцентър. Премиерът означи какъв брой добре и качествено е построена инфраструктура в индустриалната зона, която притегля от ден на ден вложители, а заводите се построяват един след различен.

Министър-председателят Бойко Борисов дружно с вицепремиера Томислав Дончев, с министъра на финансите Владислав Горанов и заместник-министъра на районното развиване и благоустройството Николай Нанков разгледаха новата логистична база на компанията JYSK, която се намира в индустриалната зона. Центърът на датската верига край Божурище е най-високото логистично оборудване в България.

Строителството на логистичната база на JYSK стартира през лятото на 2017 година, когато компанията разгласи, че с инвестиция от 107 милиона евро ще построи в България четвъртия си в света логистичен център, от който ще доставя магазините си в България, Гърция, Румъния, Хърватска, Словения, Босна и Сърбия. Другите центрове на веригата са в Дания, Швеция и Полша.

Новата база ще разкрие към 300 нови непрекъснати работни места, свързани с превоз, ръчни действия по стоките и други От датската верига са пресметнали, че складовете край София ще икономисват 10 милиона километра годишно за доставки на артикули в Балканския район.

Премиерът Бойко Борисов посети и завода за елементи за опаковъчни машини на немската група „ Мултивак “, който също се намира в индустриалната зона в Божурище.

Заводът, който бе открит у нас през предходната година, е първото дружество на международния водач в опаковъчните решения на изток от Германия. Инвестицията в обекта е над 37 млн. лева и са открити 153 нови работни места.

Министър-председателят Бойко Борисов прегледа индустриалните площи в завода. От управлението му означиха, че оборудването е последна дума на техниката, а в индустриалното хале са инсталирани най-модерните уреди за в допълнение въвеждане на естествена светлина, която обезпечава по-голям комфорт на работещите.

„ Не единствено че не си отиват вложителите, само че дойдат ли - и надграждат “, подчертава министър председателят Борисов при визитата си в индустриалната зона.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР