От Самия Накхол(Ройтерс) – Хората са толкова гладни, че нахлуват

...
От Самия Накхол(Ройтерс) – Хората са толкова гладни, че нахлуват
Коментари Харесай

Много войни, но нищо подобно: човек от Газа описва глад и ярост

От Самия Накхол

(Ройтерс) – Хората са толкоз гладни, че нахлуват в складовете на Организация на обединените нации, с цел да вземат каквото намерят. Деца, ужасени от шума на въздушните удари. Семейства, употребяващи морска вода за миене. Мъже режат дървета в гробищата, с цел да ги употребяват като гориво за печене на самун.

А заран, в дните, когато телефоните работят, се обаждат на родственици и другари, с цел да ревизират дали са оживели още една нощ в две- месечна война сред Израел и Хамас.

Ибрахим, 50-годишен публицист, който сподели, че не желае да притегля вниманието към себе си, като уточни цялостното си име, сподели ежедневните кръвопролития, ужасяващите болнични подиуми и компликациите на разселените хора, които спят жестоко или в палатки, бяха единствено най-видимите детайли на филантропичното злополучие, усетено от всички в Газа.

„ Повече от един път разселените хора се ядосваха и от време на време щурмуваха складовете на UNRWA заради глада е не по-малко смъртоносна от обстрела “, сподели той пред Ройтерс в телефонно изявление.

„ Та...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР