От съда съобщават, че жалбата на Гешев срещу решението на

...
От съда съобщават, че жалбата на Гешев срещу решението на
Коментари Харесай

ВАС отхвърли жалбата на Иван Гешев, че не е възстановен като прокурор

От съда оповестяват, че жалбата на Гешев против решението на Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет, с което прима за сведение заявката му, че не желае да бъде преназначен на служба " прокурор " във Върховна касационна прокуратура, е оставена без разглеждане.

Със същото определение висшите магистрати отхвърлят като неоснователна жалбата на някогашния основен прокурор против решение по делото, с което е прекъснато производството по преназначаване му на служба " прокурор " във Върховната касационна прокуратура.

Определението в тази част може да се апелира с частна тъжба в 7-дневен период от съобщаването, прецизират от Върховен административен съд.

След подписването на декрет на президента Румен Радев на 15 юни Иван Гешев беше освободен от поста на основен прокурор, като преди този момент на 12 юни Пленумът на Висшия правосъден съвет гласува той да бъде уволнен предварително поради накърняване на престижа на правосъдната власт.

Още на 16 юни някогашният обвинител номер едно подаде молба до Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет да бъде възобновен като прокурор във Върховната касационна прокуратура.

На 19 юни преди обяд Иван Гешев подава ново заявление във Висш съдебен съвет, в което сподели, че не желае към този момент да работи като прокурор. " Предвид това не искам да бъда назначаван като прокурор във ВКП и въобще да продължа да работя в прокуратурата и може да приемете горното като оставка ", беше написал Гешев.

Същия ден Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет одобри за сведение заявката, с което Гешев отхвърля да се върне на работа в прокуратурата.

Десетина дни по-късно някогашният основен прокурор изпрати ново писмо в съвета, в което упорства колегията да гласоподава категорично подадената от него оставка.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР