От събота (30 април) към екипа на емисиите новини „По

...
От събота (30 април) към екипа на емисиите новини „По
Коментари Харесай

Двама нови водещи стават част от екипа на „По света и у нас“ по БНТ 1

От събота (30 април) към екипа на излъчванията вести „ По света и у нас “ по Българска национална телевизия 1 се причисляват двама нови водещи – Ангел Бончев и Костадин Филипов.

Ангел Бончев ще стартира като водещ на новините в границите на утринния блок „ Денят стартира “.

„ Благодаря на Българска национална телевизия и на дирекция „ Новини и настоящи излъчвания “ за поканата да бъда едно от лицата на публичната телевизия. Всяка работа изисква взаимни отстъпки, само че само с истината не бих направил подобен – поемам тази отговорност пред феновете на Българска национална телевизия 1. “, споделя Ангел Бончев.

Ангел Бончев е роден на 14 ноември 1983 година в град Асеновград. Завършва актьорско майсторство в класа на проф. Елена Баева, сега следва магистратура в Богословския факултет на СУ „ Св. Климент Охридски “. От 2005 година до 2020 година е водещ на новините в телевизия „ Европа “. Автор е на едни от най-популярните православни книги в България през последните години – за живота на св. Ефрем Нови, св. Лука Кримски, св. Нектарий Егински. Някои от тях се популяризират в Гърция и Румъния.

Костадин Филипов ще води излъчванията „ По света и у нас “ в събота и неделя.

„ За мен поканата на Българска национална телевизия и на дирекция „ Новини и настоящи излъчвания “ да бъда част от екипа на „ По света и у нас “ е самопризнание за дългогодишната ми професионална активност като водещ на вести и настоящи излъчвания. Удоволствие и чест е да работя с сътрудници, за които достоверността на информацията е най-важна. “, споделя Костадин Филипов.

Костадин Филипов е роден на 24 август 1979 година в град Велинград. Паралелно със следването си в ПУ „ П. Хилендарски “, компетентност „ Българска лингвистика “, работи като новинар и създател на всекидневни настоящи и музикални излъчвания в обединени радиостанции „ Канал Ком “. Телевизионната му кариера стартира в телевизия „ Евроком – Пловдив “ като кореспондент и водещ на вести, по-късно е водещ и редактор на централната емисия вести и „ Темата на Нова “ в Нова телевизия. Професионалният му път минава също през TV7 и bTV. Автор е на две книги, както и на текстове на песни за Орлин Горанов, Маргарита Хранова, Панайот Панайотов и други.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР