От събота, 15 юли започва пръскането срещу комари по земя

...
От събота, 15 юли започва пръскането срещу комари по земя
Коментари Харесай

Започва пръскането срещу комари по поречието на река Дунав

От събота, 15 юли стартира пръскането против комари по земя и въздух по поречието на река Дунав, оповестиха от БАБХ. Ще се употребяват утвърдени биоцидни препарати, който не носят здравен риск за хората и гръбначните животни. За графика на третирането ще се осведомят съответните общини, Областните дирекции по сигурност на храните и пчеларските организации, за запазване на пчелните фамилии.

Акцията стартира наземно, след залез слънце, от общините Видин, Брегово, Ново село и Димово в област Видин и ще продължи с обработка със самолетен прийом след изгрев слънце на идващия ден. Въздушното отнасяне ще се прави над водоеми, заблатени площи отвън урбанизираните територии и в мъчно налични местности. Последователно по график и по същия модел ще се пръска в областите Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе и Силистра.

Обичайно обработките против комари стартират напролет, на стадий ларви, само че през тази година интервалът е пропуснат, се споделя в прессъобщението от Българската организация по сигурност на храните, само че не се показва повода. Другият фактор, който е утежнил обстановката, е наводняването на обширни площи от придошлите реки по време на поройните дъждове през юни.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР