От са готови с жалба до заради промените в ,

...
От са готови с жалба до заради промените в ,
Коментари Харесай

От БСП подготвят жалба до Конституционния съд за промените в Изборния кодекс

От са подготвени с тъжба до поради измененията в, които бяха признати предходната седмица. Според тях измененията в преходните и заключителни разпореждания на закона са противоконституционни, поради опцията въпроси от компетентността на Великото национално заседание да се вземат решение с национално допитване.
Това стана ясно от думите на Явор Божанков от Българска социалистическа партия пред btv. В четвъртък депутатите одобриха корекция в преходните и заключителни на Изборния кодекс. Те анулираха основна точка от закона - а точно, че не може да има публични допитвания по тематики, свързани с компетентността на Велико Народно заседание.
 Българска социалистическа партия: ГЕРБ ще опита да направи избирателен кодекс, който да й обезпечи лесна победа наесен Българска социалистическа партия: ГЕРБ ще опита да направи избирателен кодекс, който да й обезпечи лесна победа наесен
" Наясно сме, че от ГЕРБ ще създадат всичко допустимо, с цел да образуват подобен избирателен кодекс, който да им обезпечи по-лесна победа на вота п...
Риск е за национална сигурност на България тази смяна, касаеща преходните и заключителните разпореждания, свързани с, сподели той.
" То демонстрира отношението на властта към конституционния ред. Абсурдна е концепцията - съществени цивилен права и демократични полезности да бъдат отменяни и променяни посредством подлагане на референдуми ", коменита още депутатът от Българска социалистическа партия. 
Божанков съобщи, че няма по какъв начин да се промени територията на страната ни или дали ще е президентска република посредством референдуми, тъй като Конституцията ни пази.
" Тя няма да разреши тези хипотези. Такива въпроси са единствено в компетентността на Велико народно събрание, посредством смяна на закона няма по какъв начин да се случи ", разяснява Божанков.
 Крум Зарков: Новият Изборен кодекс разрешава извращения с изборния развой Крум Зарков: Новият Изборен кодекс разрешава извращения с изборния развой
„ Този закон не трябва и не трябваше да се споделя Закон за изменение и допълнение на Изборния кодекс заради простата причина, че Избо...
Божанков съобщи и че в Българска социалистическа партия са подготвени и с конституционан тъжба.
По думите на социалиста откакто свадите в България не са намерили съответен отговор и следствие в страната, те са станали европейска тематика. Според него отводът на премиера Бойко Борисов и основния прокурор Иван Гешев да се явят пред комисията на Европейския парламент за пояснения е в звук с държанието им в България, където също бягат от спор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР