От S&P 500 до Big Tech и биткойн, в момента

...
От S&P 500 до Big Tech и биткойн, в момента
Коментари Харесай

Експерт: В момента е много опасно да се инвестира в акции и биткойн

От S&P 500 до Big Tech и биткойн, сега се намираме в доста рисков интервал за вложителите. Това съобщи Дейвид Тайс съветник във фонда AdvisorShares Ranger Equity Bear ETF, който ръководи активи в на стойност 70 милиарда $.

„ Цените на пазара са извънредно надценени. Добавяме дълг с невиждано движение “, разяснява той пред Си Ен Би Си. „ Пазарът на облигации също се държи доста необичайно, като доходността пада фрапантно “, добави той.

Тайс признава, че е мъчно да се каже тъкмо по кое време ще бъде идващият огромен спад на тържищата, само че е безапелационен, че сривът на пазара е неминуем.

„ Все още не сме прекосили пропастта. В момента пазарът е рисков “, сподели той.

Тайс предизвиква вложителите да претеглят рисковете, като по-думите му сега те могат да се надяват на краткосрочни облаги от 3-5% при опасност за срив от 40%. Според него това е залог, който не си заслужава.

Той е изключително обезпокоен за положението на акциите на огромните софтуерни компании (Big Tech), и най-много на групата FAANG, в която влизат Фейсбук, Apple, Amazon, Netflix и Alphabet.

„ Много пари бяха ориентирани по посока на  Alphabet, Microsoft, Apple, Фейсбук, Twitter и така нататък Разходите в този бранш нарастват. “, сподели Тайс.

Той също по този начин приканва вложителите да бъдат изключително внимателни с предприемането на дейности на криптопазара. „ В последно време централните банкери подвигат от ден на ден звук, като Английската централна банка и Банката за интернационалните разплащания направиха извънредно отрицателни изявления за крипто. Смятам, че сега е доста рисково да имаш позиции на този пазар “, разяснява Тайс.

Той показва оптимизъм по отношение на представянето на златото и другите метали.

„ Ако погледнете неналичието на дисциплинираност на паричните и фискалните пазари, златото е нещото, в което си заслужава да инвестирате. За повече от 5000 година златото и среброто работят като отбрана против фиатните пари “, сподели той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР