От РЮА, вариантът е вече в БелгияСЗО очаква до седмици

...
От РЮА, вариантът е вече в БелгияСЗО очаква до седмици
Коментари Харесай

Нов щам на COVID-19 затваря границите

От РЮА, разновидността е към този момент в Белгия
СЗО чака до седмици да откри степента на риск

B.1.1.529 е най-мутиралата версия до момента

Редица страни по света оповестиха незабавно затваряне на границите си за пасажери от РЮА, откакто здравните управляващи в страната предизвестиха за появяването на изключително рисков нов вариант на COVID-19, който мутира в доста повече версии и е евентуално по-заразен от познатите до момента типове, предоха международните организации.

Новият вид на ковид към момента не е обозначен с съответно название като “Бета” или “Делта” и към този момент се назовава B.1.1.529. Щамът е доста по-различен от познатите до момента. Според учените това е най-мутиралата версия до момента, което основава риска съществуващите ваксини, които са основани на основа истинския вид на COVID-19, да не са толкоз ефикасни.

Световната здравна организация (СЗО) разгласи, че ще отнеме най-малко няколко седмици на научният й съвет да реши резултата на новия вариант и до каква степен по-заразен е.

Англия, Франция, Япония и Сингапур бяха измежду първите страни през вчерашния ден, които неотложно затвориха границите си за пасажерите от РЮА и прилежащите страни. Европейската комисия разгласи, че също обмисля въвеждането на възбрана за пасажери от района за целия Европейски Съюз, а часове по-късно Белгия стана първата страна в Европа където бе регистриран вариант.

По данни на СЗО досега засечени малко под 100 случая на новият вариант на ковид, болшинството от които в РЮА, само че също по този начин в прилежаща Ботсвана, Хонконг и Израел. Чешката република разгласи че към този момент вкарва от през днешния ден, събота, възбрана за приемане на пасажери, идващи от РЮА, прекарали над 12 часа на територията на страната. Германия ще позволява единствено на немски жители да идват от страната.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР