От руското посолство в България съобщиха за агенция ТАСС, че

...
От руското посолство в България съобщиха за агенция ТАСС, че
Коментари Харесай

Руското консулство във Варна преустанови дейност

От съветското посолство в България оповестиха за организация ТАСС, че консулските служби в София и Генералното консулство във Варна са прекратили активността си, а Генералното консулство в Русе затваря за един месец заради липса на личен състав след.

" Консулската работа на посолството на Русия в България и Генералното консулство на Русия във Варна преустановяват работата си. Консулството в Русе ще спре работа в сряда и ще бъде затворено за непрекъснато в границите на един месец.

Всички, които по-рано са се свързали с съветските консулски служби в България, могат да се извърнат към посолството, когато консулската работа възобнови работата си ", съобщи пред ТАСС Филип Воскресенски, консултант в съветското посолство в София, представен от БГНЕС.

Политически реакции и у нас - водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи в пост във фейсбук, че решението да бъдат изгонени 70 съветски дипломати е невиждан акт в българската дипломация, който, съгласно нея, ще има дълготрайни последствия. Нинова написа, че решението не е вземано от държавното управление и от съдружен съвет и Българска социалистическа партия изрично не е съгласна с това решение.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР