От Русия ще бъде поискано да се придържа към временно

...
От Русия ще бъде поискано да се придържа към временно
Коментари Харесай

Макрон ще поиска от Путин прекратяване на огъня по време на Олимпиадата в Париж

От Русия ще бъде поискано да се придържа към краткотрайно преустановяване на огъня в Украйна в границите на Олимпийските игри в Париж, които стартират след три месеца.

Това съобщи персонално френският президент Еманюел Макрон в изявление за украинска журналистка, което беше оповестено в канала ѝ в YouTube в събота.

" Те (руснаците - бел. ред) би трябвало да създадат това. Това постоянно се е случвало ", се чува да споделя интервюиращата, говорейки посредством преводач.

" Това ще бъде поискано ", споделя Макрон на френски, а глас зад кадър превежда отговора му на украински като " Да, ще го желаяме ".

" Правилото на страната хазаин е да се движи в крайник с олимпийското придвижване. Това е обръщение за мир. Ние също ще следваме решението на Олимпийския комитет ", прибавя още Макрон.

Международният олимпийски комитет (МОК) осъди пълномащабната инвазия на Русия в Украйна, като съобщи, че съветското държавно управление е нарушило олимпийското помирение, което има за цел да употребява силата на спорта за поощряване на мира и разговора.

Въпреки това, в края на декември 2023 година МОК не се съобрази с рецензиите на десетки западни страни и позволи руснаци и беларуси да се състезават на Олимпиадата във френската столица.

На тях обаче ще им бъде неразрешено да носят знамето на страната си и ще се третират като " самостоятелни неутрални спортисти ".

Изключени по хипотеза ще бъдат и спортисти, които се водят на длъжностен контракт към съветски или беларуски служби за сигурност или военни структури.

Москва, която разказва нашествието като " специфична военна интервенция ", назова рестриктивните мерки " противозаконни, несправедливи и неприемливи ", само че олимпийският началник на Русия Станислав Поздняков удостовери, че нейните спортисти няма да бойкотират Игрите.

На този декор, преди дни кметът на Париж Ан Идалго съобщи в изявление за организация " Ройтерс ", че избира руснаците и беларусите " да не идват ".

" Ще бъде доста, доста мъчно да се видят, даже и под безпристрастен байрак - тъй като знаем какъв брой доста Путин натъртва на руснаците - спортисти ", сподели тя, представена от " The Guardian ".

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР