От Русия обявиха, че всякакви санкции на САЩ, насочени лично

...
От Русия обявиха, че всякакви санкции на САЩ, насочени лично
Коментари Харесай

Русия към САЩ: Късаме отношенията, ако санкционирате Путин

От Русия оповестиха, че всевъзможни наказания на Съединени американски щати, ориентирани персонално към президента Владимир Путин, ще преминат границата и могат да доведат до " разкъсване на връзките " сред двете страни, съобщи " Франс прес ".

Вчера сенатори от Демократическата партия на американския президент Джо Байдън заплашиха със съществени последици, в случай че Русия нахлуе в Украйна, в това число наказания против Путин и съветски банки, както и 500 млн. $ нова помощ в областта на сигурността за Украйна.

" Въвеждането на наказания против държавен глава е секване на граница и е сравнимо със разкъсване на връзките ", посочи пред кореспонденти представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Съединени американски щати и техните съдружници от НАТО организираха договаряния тази седмица с Русия за намаляване на напрежението по отношение на Украйна, покрай която Москва е струпала десетки хиляди съветски бойци.

Два кръга от договаряния, в Женева в понеделник и Брюксел в сряда, не доведоха до никакъв пробив.

Песков акцентира, че Кремъл гледал на американския план за наказания " извънредно отрицателно ", изключително на фона на продължаващите " несполучливи " договаряния.

Той означи, че разискването на наказания не е асъдействало за основаването на " градивна атмосфера ".

За третия кръг от договаряния най-големият орган за сигурност в света Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) заседава във Виена през днешния ден. Там също не се чака пробив.

Песков увери, че Русия нямала " липса на политическа воля " за продължение на срещите, само че повтори, че Москва трябвало да види съответни резултати.

Той добави, че Москва очаквала " съответни " писмени отговори на настояванията за гаранции за сигурност на Русия през идващите дни.

Преговорите с високи залози идват на фона на опасенията от съветска инвазия в прозападната ѝ съседка Украйна. Москва изиска необятни отстъпки от Вашингтон и неговите съдружници от НАТО, които от своя страна заплашиха със съществени наказания за всякаква офанзива.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР