От Русия изтичат около 60 млрд. долара годишно и се

...
От Русия изтичат около 60 млрд. долара годишно и се
Коментари Харесай

Съратник на Навални твърди, че годишно от Русия изтичат 60 млрд. долара, част от тях към България |

От Русия изтичат към 60 милиарда $ годишно и се вливат в европейската стопанска система, част от тях идват и в България. Това заяви съратника на опозиционера Алексей Навални - Леонид Волков, пред комисиите по външни работи и развиване и подкомисията за човешките права в Европейския парламент в Страсбург, представен от БНР.

" България не е главната дестинация за съветските пари, само че толкоз доста от тях изтичат в Европа, че основна част от тях влизат и в България. Износът на капитал от Русия по публични данни е към 60 милиарда $ годишно - големи пари, които главно се вливат в европейската стопанска система. Това че в България на Слънчев бряг цели села, комплекси и вили са изкупени от съветски служители е реалност. Ние сме ги откривали нееднократно при нашите следствия ", уточни Волков.

Според него това е " експорт на корупция ".

" Трябва да е ясно, че износът на корупция не се случва просто по този начин. Когато съветските служители си купуват някоя страхотна вила, по-късно стартират да се месят в локалната политика, пробват се да купят локалния арбитър, служител на реда или народен представител. Защото той е привикнал да работи по този начин и не желае да му се задават непотребни въпроси за произхода на средствата му ", разяснява Волков.

На въпрос по какъв начин си изяснява неналичието на интерес у българските политици и българите като цяло към съветската съпротива и особено към намиращия се в пандиза Алексей Навални той отговори по този начин:

" Възможно е българското общество да не схваща степента на опасността. Но даже единствено в случай че си напомним историята с отравянето с „ Новичок “ на Емилиян Гебрев, то България е една от трите страни, потърпевши от това, дружно с Русия и Англия. "

Леонид Волков е в Страсбург за връчването на премията " Сахаров ", присъдена тази година на Навални. Заедно с него е и дъщерята на съветския опозиционен водач Дария Навални, която ще получи присъдената на татко ѝ премия.

" Последния път общувахме с него във връзка тази премия. Той ми сподели, че доста се гордее, че аз пристигам да я получа и ми благодари за това. Всичко при него е добре, доколкото може да бъде по този начин при човек, който е в пандиза. Това, че татко ми получи премията демонстрира, че би трябвало да продължим да бъдем оптимисти ", сподели Дария.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР