От Рупам ДжайнНОВО ДЕЛХИ (Ройтерс) – Шаяра Бано въздъхна с

...
От Рупам ДжайнНОВО ДЕЛХИ (Ройтерс) – Шаяра Бано въздъхна с
Коментари Харесай

Забраната на многоженството в индийския щат разделя някои мюсюлмански жени

От Рупам Джайн

НОВО ДЕЛХИ (Ройтерс) – Шаяра Бано въздъхна с облекчение в сряда при влизането в действие на закон, забраняващ многоженството в нейния дребен индийски щат, кулминационната точка на дългогодишно изпитание, в това число нейното лично дело пред Върховния съд на нацията.

„ Сега мога да кажа, че борбата ми против вековните ислямски правила по отношение на брака и развода беше сполучлива завоюва ", сподели Бано, мюсюлманка, чийто брачен партньор избра да има две съпруги и се разведе с нея, като произнесе " талак " три пъти.

" Позволението на исляма за мъжете да имат две или повече съпруги по едно и също време имаше да завърши ", сподели тя пред Reuters.

Но Садаф Джафар не приветства новия закон, който отстранява практики като полигамията и незабавния бракоразвод, макар че тя води лична правосъдна борба против брачна половинка си за брак друга жена без нейното единодушие.

„ Полигамията е позволена в исляма при строги правила и разпореждания, само че се злоупотребява с нея, сподели Джафар, който търси прехрана, с цел да устоя дв...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР