От “Росенергоатом пък обявиха, че Въоръжените сили на Украйна са

...
От “Росенергоатом пък обявиха, че Въоръжените сили на Украйна са
Коментари Харесай

Готвят удар по Запорожката АЕЦ? Зеленски обвини руснаците, че са поставили взривни устройства

От “Росенергоатом ” пък оповестиха, че Въоръжените сили на Украйна са възнамерявали нахлуване на атомната централа

Руските окупатори са сложили предмети, сходни на експлозиви, в АЕЦ Запорожие. Това разгласи президентът на Украйна Володимир Зеленски, представен от организация УНiАН, а в това време от съветска страна оповестиха, че враговете им се готвят за удар по най-голямата атомна централа в Европа. 

Руският боен анализатор Борис Рожин пък показа в своя телеграм канал информация, че евентуално от украинска страна ще бъдат изстреляни ракети.

 

„ Целият свят би трябвало да осъзнае, че сигурността зависи напълно от световното внимание към дейностите на окупаторите в  Запорожката АЕЦ. Светът вижда какви сюжети приготвят терористите и е подготвен да реагира “, разяснява Зеленски. 

„ Радиацията е опасност за всички хора по света и атомната електроцентрала би трябвало да бъде изцяло предпазена от всевъзможни радиационни произшествия. Държавите по света разполагат със лични разследващи и други благоприятни условия, с цел да знаят какво се случва и кой е отговорен “, добави той.

Президентът на Украйна разгласи, че има информация от украинското разузнаване, че съветските военни са сложили предмети, сходни на експлозиви, на покрива на няколко енергоблока на Запорожската атомна електроцентрала.

„ Вероятно (б.а. са ги поставили), с цел да симулират нахлуване против централата. Може би имат и някакъв различен сюжет. Но във всеки случай светът вижда, че единственият източник на заплаха за Запорожката АЕЦ е Русия и никой различен. За страдание, нямаше навременна и необятна реакция на терористичната офанзива против Каховската водноелектрическа централа. И това може да въодушеви Кремъл за новото зло “, разяснява той.

„ Задължение на всички в света е да го спрат. Никой не може да бъде оставен безучастен “, споделя още украинският президент.

Украинското министерство на опазването на здравето пък разгласява указания при положение на детонация в АЕЦ-а.

Съветникът на генералния шеф на “Росенергоатом ” Ренат Карчаа пък съобщи, представен от Българска телеграфна агенция, че украинските въоръжени сили са възнамерявали нахлуване против Запорожката АЕЦ през нощта на 5 юли.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР