От рибното стопанство предупреждават, че рибата може да е токсична

...
От рибното стопанство предупреждават, че рибата може да е токсична
Коментари Харесай

Стотици грабят пъстърва от рибарник, пометен от река Стряма


От рибното стопанство предизвестяват, че рибата може да е токсична и да аргументи натравяне

Стотици хора пълнят кофи, чували и багажници на коли с големи количества пъстърва от рибарник, затрит от придошлата река Стряма. Приливната вълна повлече десетки тонове риба по течението, а жадните за плячка стават от ден на ден. Много евентуално е рибата да е нечиста, което може да аргументи хранителни натравяния, предизвестяват пострадалите притежатели.

Някои от сдобилите се с безвъзмездна пъстърва настояват, че ще пълнят фризерите си, само че част от хората продават рибата. Няколко мъже са пробвали да разбият бариера на рибарника, с цел да бъдат изпуснати още тонове риба. Стигнало се е и до спорове сред бракониери, пробвали се да отхвърлен съперници.

Валя е технолог на потърпевшото рибно стопанство. Тя описа пред NOVA, че до час след излизането й от рибарника, пъстървата става негодна за приложимост, в случай че не се обработи по специфичен метод и не се съхранява вярно. Тя прикани хората, които към този момент са взели от рибата, да не я употребяват, тъй като може да бъде токсична. „ Тази риба, която е негодна за консумация, наподобява с побелели очи, тя е по-сива, мека. Личи си, че е негодна за приложимост “, сигнализира технологът.

Мартин също работи в стопанството. Той описа, че на място е имало хора от Варна, Стара Загора и София. Всички те били със скъпи коли.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР