от резервите на МВР, които Народното събрание реши да дари

...
от резервите на МВР, които Народното събрание реши да дари
Коментари Харесай

БТР-ите за Украйна все още у нас

от запасите на Министерство на вътрешните работи, които Народното събрание реши да подари на Украйна, към момента се намират на територията на България , като Министерството на защитата чака финансиране за интервенцията по изпращането им в посока военните дейности.

Това стана ясно от думите на министъра на защитата Тодор Тагарев, който бе изслушан в отрасловата военна комисия в Народното събрание.

Въпроса повдигна депутатът от ПП/ДБ Ивайло Мирчев.

" Като виждам доста бързаме с избрани поръчки към съответни компании, само че когато би трябвало да си свършим работата като евроатлантически сътрудник някак си нещата не са в нужното движение. Та до каква степен са стигнали нещата, в случай че чакаме някаква сума пари, то какъв брой са тези пари? Защото в този момент към Коледа във всевъзможни направления се гласоподаваха десетки милиони, а се оказва, че за бронетранспортьорите няма планувани. Та до каква степен сте стигнали, в случай че не може да се справите, кажете на Народното събрание да ги бутаме натам ", попита Мирчев, не пестейки и рецензии към мудността на дейностите на изпълнителната власт.

Няколко министерства работят дружно по въпроса, ясно е кой и къде ще товари БТР-ите, както и какво ще бъде направлението на пратката, регистрира в отговор военният министър.

Освен това - с цел да не се постанова да се дават пари от държавния бюджет, първо се изследва опцията финансирането да пристигна от съдружниците ни в НАТО, заели се да подкрепят Украйна.

" Това е доста сериозна логистична информация. Знаем и сумата, която всеки ще би трябвало да заплати, възпирам се в този момент да вършим вести от това. Сумата би била търпима за нашия бюджет, само че първо пробваме във формата " Рамщайн " дали някой съдружник няма да каже: " Това е доста хубава концепция, аз ще платя превоза. " Ако няма подобен вид, ще намерим решение, в случай че има потребност, ще се обърнем и към вас ", показа фактическото развиване на процеса Тагарев.

Чисто механически превозът до мястото, където ще бъдат натоварени БТР-ите, самото натоварване на съответния транспорт (който не бе конкретизирано какъв вид ще бъде - морски или железопътен - бел.ред.), а по-късно укрепването на машините, ще отнеме към 2 месеца, влезе в относителна конкретика на собствен ред генерал-лейтенант Михаил Попов, заместник-началник на защитата. " Срокът наподобява дълъг, само че по този начин работи системата. "

" Т.е. в случай че получите парите на 1 февруари, до 1 април украинците може да се надяват, че ще получат бронетранспортьорите? ", попита Ивайло Мирчев, на което му бе отговорено утвърдително от страна на представителите на военното ведомство.
 Изпращането на БТР-ите до Украйна ще отнеме месеци
Изпращането на БТР-ите до Украйна ще отнеме месеци

Подготовката към този момент е във крайна фаза
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР