От решетките в Сибир, видният опозиционер Владимир Кара-Мурза в четвъртък

...
От решетките в Сибир, видният опозиционер Владимир Кара-Мурза в четвъртък
Коментари Харесай

Руският опозиционер Кара-Мурза призова руснаците от съда да не се отказват след смъртта на Навални

От решетките в Сибир, видният опозиционер Владимир Кара-Мурза в четвъртък прикани руснаците да не се отхвърлят след гибелта на Алексей Навални и се твърди, че има подкрепян от страната ударен отряд, който ликвидира съперниците на президента Владимир Путин, съгласно видео, оповестено в канал в обществените медии.

Британско-руски жител Кара-Мурза излежава 25-годишна присъда за държавна измяна. Той приказва от затворническата си килия, до момента в който се явяваше посредством видеовръзка в съда по тъжба против съветския Следствен комитет за това, което съгласно него са два опита за отравяне против него. Той твърди, че комисията не е разследвала вярно опитите.

Кара-Мурза е една от няколкото основни опозиционни фигури зад решетките в Русия, до момента в който други са в чужбина или мъртви. Той беше приет за отговорен в критикуване на войната на Русия в Украйна и получи драконовска присъда като част от продължаващите репресии от страна на съветските управляващи против критиците на войната и свободата на словото.

...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР