От регистрирането на първия случай на коронавирус в САЩ насам

...
От регистрирането на първия случай на коронавирус в САЩ насам
Коментари Харесай

Как се забавляват хората по време на световна пандемия?

От регистрирането на първия случай на ковид в Съединени американски щати насам потребителските привички се изместват.

Медицинските маски, средствата за стерилизация на ръцете, ръкавиците и тоалетната хартия бяха измежду най-търсените продукти и рафтовете в магазините в Съединени американски щати се изпразниха за негативно време. Но това не са единствените артикули, за които потребителите харчат пари в магазини и онлайн.

В допълнение към медицинските консумативи като медикаменти за простуда и термометри, както и предмети за килера като консерви и бутилирана вода, хората започнаха да отделят и доста пари и за развлечение. Това направи настолните игри, пъзелите и видеоигрите в доста известни предмети.

Според Кит Яроу, която е потребителски психолог, хората сега купуват продукти въз основа на три потребности - да се пазят от болестта, да се забавляват и да се свързват между тях.
 Производители на тоалетна хартия: Сблъскваме се с нещо невиждано
Производители на тоалетна хартия: Сблъскваме се с нещо невиждано

Може ли стоката да стане дефицитна за по-голям интервал от време?

" На първо място са практическите ни потребности. Вкъщи сме повече време, по тази причина имаме потребност от повече храна и се нуждаем от повече хранителни запаси ", споделя Яроу.

Консервите, бутилките с вода, замразената храна, оризът и тестените произведения бяха първите такива артикули, които свършиха по магазините. А питателните магазини трябваше да работят бързо, с цел да попълнят доставките си.

Яроу изяснява, че натрупването на хранителни артикули има смисъл в психически проект . Тъй като хората се усещат застрашени или изпитват тревога, първият инстинкт е те да получат някакъв надзор над обстановката.

" Хората прибягват до единственото деяние, което намират за потребно - запасяването ", уточни тя.

Никой не желае да свърши храната или почистващите материали, до момента в който се пробва да се грижи за другите, сподели още психологът.

И когато хората се почувстват сигурни у дома, веригите стартират да записват растеж на закупуването на други предмети, които са ориентирани повече към прочувственото благоденствие.
 Снимка 473563
Източник:

Време за развлечение и усамотение

Едни от най-продаваните продукти в Amazon през последния месец са били настолните игри и пъзелите.

Прави усещане и че най-търсените игри са Sorry, Jenga, Connect 4 и Clue - всичките на компанията Hasbro.

Изпълнителният шеф на Hasbro Брайън Голдър съобщи пред CNBC, че компанията изпитва мощно търсене по време на пандемията на ковид.

" Като цяло следим огромно търсене на нашите артикули. Всъщност нашите вериги за доставки се възвръщат и работят в Китай ", споделя Голдър.

По думите му търсенето на игрите на Hasbro като Monopoly, Operation и Play-Doh също е изключително мощно. Компанията възнамерява и да пусне нови артикули в отговор на необятно прилаганите ограничения против разпространяването на ковид, които водят до изолираност.
 Снимка 473564
Източник:

Психоложката Яроу съобщи още, че в допълнение към обичайните занимания като фамилни игри, видео игри, телевизия и филми, хората също се насочват и към занаятчийството.

" Хората би трябвало да намерят неща за извършване. Някои избират игрови конзоли и сходни неща, само че и доста хора се връщат към домашните занаяти ", сподели тя, допълвайки, че това води и до усамотение в фамилиите.

Например доста хора са избрали да месят домакински самун в този интервал, което е довело до привършване на артикули като квас и сода. Много хора са решили и да се научат да плетат или бродират.

Трети пък са избрали да поръчат постелки за йога и други домашни аксесоари за спорт.

Презервативите също са измежду най-купуваните продукти.

Забелязва се и нарастване на потреблението на технологии, които разрешават на хората да се свързват между тях. Според Яроу компании като Zoom означават скок освен в интереса на потребителите, само че и в интереса на вложителите.

" В живота ни няма нищо по-важно от това да се свързваме с други хора и в същото време, когато сме толкоз тревожни и се нуждаем един от различен повече от всеки път, в действителност не можем да сме дружно. " Хората обаче постоянно намират метод да бъдат дружно, добавя Яроу.
 7 отрицателни последствия от свръхкупуването на храни и артикули
7 отрицателни последствия от свръхкупуването на храни и артикули

Излишни разноски и нерви, повече артикули на боклука и наднормено тегло
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР