От Регионалната структура на синдикат Подкрепа във Враца днес изпратиха

...
От Регионалната структура на синдикат Подкрепа във Враца днес изпратиха
Коментари Харесай

Синдикат Подкрепа застана зад протеста на медицинските сестри

От Регионалната конструкция на профсъюз " Подкрепа " във Враца през днешния ден изпратиха до медиите декларация , с която показват синдикатът показва своята поддръжка за митинга на медицинските сестри.



Публикуваме декларацията без редакторска интервенция.


" Във връзка с митинг, проведен от медицински експерти на 01 март 2019 г в обществените мрежи, от името на Медицинска федерация следва да заявяваме следното:

Смятаме, че експертите по здравни грижи, както и всички работещи в системата заслужават почтено възнаграждение на своя труд. Смятаме, че плануваните заплати в КТД в орасъл „ Здравеопазване ” за 2019 г би трябвало да бъдат спазвани и да се откри механизъм да бъдат подкрепени в своята работа общинските и регионални лечебни заведения, лечебните заведения благосъстоятелност на Министерство на здравеопазването, както и системата на детското и учебно опазване на здравето, с цел да се основат нужните условия за почтено възнаграждение на труда на работещите.

Смятаме, че трудовите хонорари на работещите в Регионалните здравни инспекции също не дават отговор на тежкия труд, който поставят. Смятаме, че създалото се състояние е разследване на редовно допускани неточности в системата на опазването на здравето в продължение на доста години като Медицинска федерация е предоставяла на няколко следващи министри на опазването на здравето свои оферти, подплътени с разработки и разбори за съответни промени.

Трябва да отбележим, че КТ „ Подкрепа ” още през 2018 г започва акция за почтено възнаграждение на нощния труд с искане за съответни промени в нормативната уредба. Тези претенции бяха импортирани и в народен съвет за тристранно съдействие.-->

И не на последно място, благодарим на работодателите, които са провели договаряния и към този момент са подписали КТД, осигурявайки на своите чиновници и служащи плануваните хонорари. Колкото и малко да са на брой, те демонстрират, че в системата на опазването на здравето може да се реализиран положителни резултати и работещите този тежък труд имат късмет да получат справедливо и почтено заплащане ".

Това се споделя в декларацията на медецинската федерация " Подкрепа ", подписана от нейния ръководител доктор Камен Данов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР