. От Регионална здравна инспекция отчитат лек спад на случаите

...
. От Регионална здравна инспекция отчитат лек спад на случаите
Коментари Харесай

Грипната епидемия за област Бургас остава в сила

. От Регионална здравна ревизия регистрират лек спад на случаите на болни от грип и ОРЗ, само че цифрите се резервират над епидемиологичните стойности. За интервала 21.01-24.01.2019 година е записана обща заболеваемост 182.54%00 или 370 случая като за първите четири дни на предходната седмица тя е била 190,44%00 или 381 случая.

Регистриран е спад на болните във възрастовите групи 0-4г, 5-15 година и 15-29 година От РЗИ оповестяват за растеж на болните в групите 30-64г. и над 64. Вътрешните отделения на лечебните заведения в региона са с увеличени кревати и имат подготвеност при нужда да одобряват пациенти.

Учениците в област Бургас са на учебно заведение, по данни на Регионално ръководство обучение отсъстващите за цялата област са под 20 %. При отсъстващи над 30 % шефовете могат да уведомят РЗИ и да изискат спиране на образователния развой. Такава обстановка има в община Средец, където през днешния ден, единствено Средно учебно заведение " Св. Св. Кирил и Методий " работи. Директорите наблюдават броя на отсъстващите и навреме осведомят за ситуацията способените институции.

Остават в действие всички противоепидемични ограничения: детските градини не престават да работят при „ засилен филтър ” – лимитира се достъпът на родители, преустановяват се плановите интервенции, свижданията, консултациите на здрави бременни дами и деца, както и всички профилактични прегледи и имунизации.

Пробите за грип, при записаните смъртни случаи, са негативни, рапортуваха експертите.

Щабът в Областна администрация Бургас ще заседава на 31 януари, когато на база на новите числа ще реши дали епидемията да бъде анулирана. Според здравните експерти, в средата на новата седмица би трябвало да стартира спад на заболелите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР