От Реал Мадрид побързаха да отговорят на нападките на президента

...
От Реал Мадрид побързаха да отговорят на нападките на президента
Коментари Харесай

Реал Мадрид отговори на Лапорта с видео за успехите на каталунците по време на режима на Франко

От Реал Мадрид побързаха да отговорят на нападките на президента на Барселона Жоан Лапорта. Вчера той назова Кралския клуб " тим на режима " и го упрекна, че в продължение на доста години е бил миропомазан от съдиите поради близостта си с политическата и икономическата власт в страната.

Отговорът на Реал Мадрид не закъсня и клубът разгласява в обществените си мрежи видео със заглавие " Кой в действителност беше тимът на режима? ".

Чрез видеоклипа, излъчен първо по формалната телевизия на клуба, от Реал изясняват, че Барселона е наградил някогашния испански деспот Франсиско Франко с три медала и напомнят, че през 1965 година той е станал почетен член на каталунския клуб.

В клипа се напомня още, че " Камп Ноу " е открит от министъра на Франко военачалник Хосе Солис Руис и че Барселона е спасяван три пъти от банкрут по време на франкисткия режим.

Подчертава се също, че по времето на ръководството на Франко (1939 - 1975) Барселона печели 8 пъти испанското състезание и има 9 национални купи, а на Реал Мадрид са му били нужни цели 15 години след идването на новия режим в страната, с цел да завоюва лигата.
 Лапорта: Не ние, а Реал Мадрид е привилегирован от съдиите Лапорта: Не ние, а Реал Мадрид е привилегирован от съдиите
Освен това е припомнено, че мадридският отбор е тежко потърпевш от Испанската революция (1936-1939_, като играчите му са били убивани, задържани и експулсирани, както споделя документалният филм за Сантяго Бернабеу.

Видеото бързо набра голяма известност измежду почитателите на Кралския клуб.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР