От разпространение на DVD дискове до мощна компания за производство

...
От разпространение на DVD дискове до мощна компания за производство
Коментари Харесай

След филмите и сериалите, Netflix се опитва да направи пробив и с видеоигрите

От разпространяване на DVD дискове до мощна компания за произвеждане на филми и сериали - подобен е в резюме пътят към триумфа на стрийминг колоса Netflix. Сега платформата наподобява е подготвена да направи идващия си огромен залог. Този път той ще бъде ориентиран към бъдещето на видеоигрите.

Компанията разгласи, че построява първото си лично студио за видеоигри, защото стартира да уголемява империята си и в региона на мобилните игри. Студиото е основано в Хелзинки, Финландия и ще бъде ръководено от някогашния изпълнителен шеф на " Zynga " и " Electronic Arts " Марко Ластикка.

Netflix има опит в пазаруването на дребни компании за игри, само че в този момент стига още по-далеч като основава свое лично студио от нулата.

" Това е още една стъпка в нашата визия за създаване на студио за игри от международна класа, което ще даде на стотиците ни милиони членове по целия свят разнородни, възхитителни и надълбоко ангажиращи истински игри - без реклами и без покупки в приложението ", сподели Амир Рахими, вицепрезидент на отдел " Студия за игри " в Netflix.

Новината идва след тежка година за стрийминг колоса, който по-рано съобщи, че е изгубил клиенти за първи път от повече от десетилетие и заяви, че акциите му са паднали с повече от 60% през 2022 година на фона на по-широкия спад на пазара.

Въпреки някои неотдавнашни старания за редуциране на разноските Том Форте, старши анализатор в банката D.A. Davidson, уточни, че вижда завоя към игрите като " образец за това, че Netflix играе в нахлуване, а освен в отбрана ".

" Заслугата на Netflix е, че те мислят дълготрайно. Ако се замислите за техния завой от DVD към стрийминг, те мислят дълготрайно и работят дълготрайно ", споделя Форте.

Общият брой на геймърските студия на компанията към този момент публично става четири. В допълнение към придобиването на Next Games, компанията по-рано закупи " Night School Studio " и " Boss Fight Entertainment ". Рахими от Netflix съобщи, че всяко студио има " разнообразни мощни страни и области на фокус " и дружно ще създават разнороден набор от игри за потребителите на Netflix.

Netflix Games действа от малко повече от година. Според данни, представени от CNN, на компанията за пазарни изследвания Apptopia, стрийминг колосът към този момент има 32 игри, които са били изтеглени към 30 милиона пъти в международен мащаб.

Игрите на Netflix могат да се изтеглят и играят на мобилни устройства, в това число телефони и таблети с Android, както и на iPhone, iPad и iPod Touch, само че към този момент не са налични за други конзоли. Предложенията варират от ретро приключенската игра " Stranger Things: 1984 " до " Hextech Mayhem: A League of Legends Story ".

Според данните на Apptopia през последния месец приблизително 1,63 млн. души са употребявали игрите на Netflix всекидневно. Тази цифра съставлява единствено дребна част от 220-те милиона клиенти на компанията.

" В момента Netflix е на път да се трансформира в един от най-популярните и най-многобройните консуматори. Все още е рано. Създаването на една игра може да отнеме години, тъй че съм горделив да видя по какъв начин през първата година устойчиво построяваме основите на нашите студия за игри и чакам с неспокойствие да споделя това, което ще създадем през идващите години ", сподели Рахими.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР