От Районната избирателна комисия в Русе увериха, че 340 от

...
От Районната избирателна комисия в Русе увериха, че 340 от
Коментари Харесай

Вотът в Русе - проблем с машините и трима неявили се членове на СИК

От Районната изборна комисия в Русе увериха, че 340 от всички 342 секции в региона са почнали са работа и одобряват първите си гласоподаватели.

В две от секциите не са сработили машините. След като и техниците не съумяха да се оправят с казуса, РИК-Русе в съгласие с ЦИК реши в секциите в Земеделския лицей и в бившето учебно заведение в Басарбово да се премине към гласоподаване с хартиени бюлетини.

Тази част от тях, която е в община Русе поддържа непрекъсната връзка с РИК през особено създадена за задачата онлайн платформа.

По първична информация единствено трима от всички 2 890 членове на комисии не се е появили в изборната си секция и са сменени.
324 от секциите в региона са стационарни.



По шест са ковид-секциите, преносимите секции за хора с увреждания, както и тези в обществените институции. В 292 от секциите в района ще се гласоподава машинно, като в 48 от тях ще има по две машини. Всички машини за тях бяха разпределени през вчерашния ден. Същевременно бяха разпределени и 418 000 бюлетини.

С оглед на противоепидемичните ограничения против разпространяването на COVID-19 всички секции от района са снабдени с дезинфектанти и ръкавици. Машините за гласоподаване ще бъдат дезинфекцирани с разводнен медицински алкохол. Всеки гласоподавател ще може да употребява дезинфектант или ръкавици. В случай, че няма такива ще му бъдат обезпечени от съответната секционна изборна комисия.

За сигурността на изборния развой пък се грижат над 400 чиновници от разнообразни подразделения на Министерство на вътрешните работи в региона. А денем четири екзитпола ще наблюдават изборните резултати в Русе.

Репортер: Андрей Кючуков
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР