От Районна прокуратура–Варна съобщават за изключителбно нагло престъпление, извършено на

...
От Районна прокуратура–Варна съобщават за изключителбно нагло престъпление, извършено на
Коментари Харесай

Мъж се набута в казиното и ограби случаен минувач, за да продължи да залага

От Районна прокуратура–Варна оповестяват за изключителбно безочливо закононарушение, осъществено на 18 януари, поради което са връчили обвинителен акт на мъж.

33-годишният e притеглен към наказателна отговорност за обир, осъществен след приложимост на опасност, е предаден на съд.

В.С. от Разград е обвинен за закононарушение по член 198, ал.1 от Наказателен кодекс, осъществено на 19 януари 2023 година. Вечерта на 18 януари мъжът бил в игрална зала във Варна дружно със своята другарка, където изгубил огромна сума пари. Малко след среднощ двамата напуснали обекта и седнали на скамейка покрай дома си. В.С. обмислял по какъв начин и от къде да откри пари, с цел да може да продължи да залага.

Мъжът забелязал преминаващ пешеходец и решил да го ограби. Настигнал го и издърпал от ръцете му мобилен телефон. Заплашил го и изискал от него да му даде парите, с които разполага. Взел 90 лв. от портмонето на пострадалия и като видял банкова карта изискал мъжът да изтегли наличните си там пари. Успял да ограби още 250 лв..

Въпреки опитите на приятелката на В.С. да възпре неговите дейности, той не се отказал и не трансформирал желанията си. След като взел всичко налично, оставил потърпевшия да си тръгне.

Обвиняемият не е престъпно проявен или осъждан. Предстои делото против него да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд. Ако бъде приет за отговорен, В.С. може да бъде наказан с „ отнемане от независимост “ за период от три до 10 години.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР