От райони, в които не живее нито един турчин, ДПС

...
От райони, в които не живее нито един турчин, ДПС
Коментари Харесай

От области без нито един турчин ДПС взима повече, отколкото от Кърджали

От региони, в които не живее нито един турчин, Движение за права и свободи взима повече гласове, в сравнение с е добило в Кърджали и повече в сравнение с в Разград и Търговище взети дружно.

В Кърджали придвижването на Доган има 38 284, което е исторически най-малко за Движението. Най-ниският резултат, който до момента бяха реализирали хората на Доган там е 42 475 на предходните европейски избори.

Още по-лоши са резултатите на Движение за права и свободи в другите им замъци - Разград и Търговище, където в този момент вземат с към една пета по-малко в сравнение с при предходния си исторически най-малко. С десетина % по-ниски са гласовете за Движение за права и свободи в Силистра

За сметка на това от региони, в които не живее нито един турчин, Движение за права и свободи отбелязва невероятни резултати. Най-гръмкият му пробив е в Монтана, където има 21,84%, следва Видин с 16,11%. Други шокиращи резултати са в София-област, където Движение за права и свободи има 14,49%, съвсем толкоз са във Враца и в Плевен.

Над 3% Движение за права и свободи получава в Кюстендил и Перник, и даже в централния регион на София - 24 МИР, евентуално поради кв. " Христо Ботев ".

В голямата си част става въпрос за ромски гласове, само че деликатният разбор демонстрира, че Движение за права и свободи взема спорадични гласове даже в секции, в които няма нито един ром.

От всичките тези региони в Западна България Движение за права и свободи получава над 40 000 гласа.

В същото време Движение за права и свободи инкасира големи загуби в някои свои региони. В най-голямото село в България Ябланово, където на предишните избори Движението взе съвсем 100%, в този момент гласовете са поделени поравно с ГЕРБ. Селото е с алевитско население и преди е гласувало екзотично, само че изглеждаше, че Движение за права и свободи въпреки всичко го е овладяло при последните няколко избора.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР