От район Банкя продължават да настояват, че никой не ги

...
От район Банкя продължават да настояват, че никой не ги
Коментари Харесай

От район Банкя имат информация за още незаконни домове за възрастни хора

От регион " Банкя " не престават да упорстват, че никой не ги е уведомил за незаконния дом за възрастни хора, където в сряда пламтя пожар и умря човек. Единственото писмо получено в районната администрация е от Инспекцията по труда. В него те изискват името и адреса на притежателя на къщата в центъра на Банкя, сподели за Българска национална телевизия заместник-кметът на региона Александра Александрова. Част от локалните поданици обаче споделиха, че знаят за пансиона от повече от година.

Район " Банкя " въпреки всичко за знаели за инспекцията в дома за възрастни хора през юни, само че не знаели в каква връзка е направена тя. Получили просто писмо от Инспекцията по труда в което изискват да посочат притежателя на парцела.

Александра Александрова, зам.-кмет на регион " Банкя ": " В писмото от Инспекцията по труда се цитира, че при реализирането на инспекцията са заварили санитар и болногледач, по този начин са се показали и че там са настанени лица със здравословни проблеми, нищо повече. "

Това става известно обаче незадоволително за община Банкя да разбере, че в постройката действа дом за възрастни хора. Те нямали пълномощията да създадат инспекция на обекта тъй като сигналът е бил за полагане на труд без контракт. Сега щели да предложат на Агенцията за качество на обществените услуги да създадат взаимно следствие в целия регион. Нещо повече - през днешния ден от общината към този момент имат информация за още сходни обекти.

Александра Александрова, зам.-кмет на регион Банкя: " Ние знаем че има такива обекти, само че просто да се ревизира какъв им е статута, какво е качеството на услугата, имат ли лицензи. "

Хората в Банкя обаче знаели за мястото, само че не и че е нелегално. Преди към години Михаил даже правел ремонт на покрива, до момента в който вътре лежат възрастни хора:

" Ами знаех, да, на третия етаж имаше. Да, знаеше се. С сътрудника горе помагахме да създадат покрива. - Преди да се нанесат? - А не, беше преди към година. "

Собственикът на къщата, където се обитаваше противозаконния дом за възрастни хора, се споделя Александър Василев, който също живее в Банкя. Цял ден се опитвахме да го намерим, само че без резултат.

Неофициалната версия е, че пожарът в къщата - монумент на културата, е зародил, откакто един от пациентите е задремал с цигара. Управителката на приюта към този момент е освободена. Остава съществено положението на другия потърпевш при пожара в сряда човек.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР