От рано сутринта в Община Руен започна стичане на хора

...
От рано сутринта в Община Руен започна стичане на хора
Коментари Харесай

Мащабна акция за набиране на помощи за Турция в Община Руен

От рано сутринта в Община Руен стартира стечение на хора с всевъзможни артикули за набиране на помощи за пострадаите райони в Турция. На територията на цялата община има 40 обитаеми места, всички от които вземат участие както в събрането на парични средства, по този начин и на всевъзможни движимости от бита, медикаменти и хранителни продути най-много за децата. В тази огромна акция взе участие и община Айтос, цялото районно мюфтийство, имами в дребните обитаеми места където има мъчно преносими хора, само че желаят да дарят одеяла и дребни парични средства.

С финансовата дарителска акция напълно се е заело мюфтийството в страната, както и кметовете на обитаемоте места, като на всеки дарил каквато и да е сума се дава протокол. 

 
Към края на седмицата, към четвъртък или петък най-късно, нещата ще бъдат закарани в събирателен пункт в град Хасково, от където имам информация, че ще бъдат закарани в Република Турция.
Абдурхим Хасан, ръководител на общинския съвет в Руен

От ранно утро в постройката на община Руен, където е сборният пункт за събиране на хранителни запаси, поданици на общо 40 села от общината започнаха да носят хранителни артикули и облекла. От мюфтийството са разкрили и дарителска сметка.

Мащабната акция по събиране на помощи се организира и в айтоските села, където хората събираха зимни облекла, консерви, одеяла и обувки за децата. Тук намираме и Ружди Ахмет, чийто брат Лютви живее в турския град Ялова - район който пострада по време на земетресението през 99-а година и даде 4 хиляди жертви. Ружди е благополучен, че брат му е добре и разговял с него всеки ден.

Темата за жертвите от земетресенията в Ялова е доста чувствтелна, споделя Лютви, който е признателен за поддръжката, която се чака от България.

 
В момента е доста тежко, бедствено е положенето, защото са минусови градусите в този район, обгръща 10 области в Югоизточна Турция. Докато при нас имаше единствено едно земетресение, тук за един ден два огромни труса по Рихтер 7,7 и 7,8 и това доста тежко го преживяхме. Постоянно има вторични земетресения, през половин час, през един час.
Лютви Юзгюр от гр. Ялова, Турция

Кампания по набиране на средства има и от Български червен кръст, като дарения се събират с SMS на къс номер 1466.

Сформират се и доброволчески екипи от млади мъже, които се чака довечера да потеглят към Турция с персоналните си коли.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР