От рано сутринта криминална полиция и специалните части са започнали

...
От рано сутринта криминална полиция и специалните части са започнали
Коментари Харесай

Мегаакция в Германия: Арестуваха десетки за опит за държавен преврат и връщането на Германския райх

От рано сутринта престъпна полиция и специфичните елементи са почнали обиски в цяла Германия против група, подготвяща принудителен прелом. Около 3000 чиновници на специфичните полицейски сили са нахлули в жилищата на 52 обвинени лица като са претърсили общо 137 парцела. Арестувани са 25 души, заяви BILD, съобщи Актуално.

Федералната прокуратура е повдигнала обвинявания на десетки мъже и дами, че са основали терористична организация за да смъкват конституционния ред на Федерална република Германия и да основат страна по модела на Германския райх от 1871 година Твърди се, че, наред с други неща, те са възнамерявали да щурмуват постройката на Райхстага, да провокират условия, сходни на революция, като нападат електроснабдяването, и да смъкват федералното държавно управление, с цел да завземат властта.

Били са определени към този момент хора, които да заемат значими министерски постове. Водещите следователи дефинират днешната интервенция против групата като невиждана: " По своя обсег тя надвишава всички измерения. "

Според Генералната прокуратура на Германия: „ Обвиняемите принадлежат към терористична организация, учредена не по-късно от края на ноември 2021 година, която си е сложила за цел да отстрани съществуващия държавен ред в Германия и да го размени със лична форма на ръководство. “ Известно е, че измежду задържаните досега са съветската гражданка Виталия Б. и германците Александър К. и Франк Р.

Absolutely massive breaking news from: In one of the largest police raids aginst extreme right milieu in German history, 3000 officers began searching 137 objects im 11 states this morning. 51 suspects and 25 arrests so far. 1/2
— GIRDS (@GIRD_S)

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР