От ръководството на МБАЛ Света Анна“ във Варна излязоха с

...
От ръководството на МБАЛ Света Анна“ във Варна излязоха с
Коментари Харесай

Позиция на МБАЛ „Света Анна“ – Варна във връзка с изказване на д-р Ивайло Митковски

От управлението на МБАЛ „ Света Анна “ във Варна излязоха с позиция по отношение на изявлението на доктор Ивайло Митковски, общински консултант от " Демократична България " и ортопед в лечебното заведение.

По време на кръгла маса през вчерашния ден на тематика „ Регионални проблеми и вероятни решения в опазването на здравето на област Варна “, той съобщи, че, няколко отделения в нея не действат обикновено, а компании я съдят поради дължими суми.

Moreto.net разгласява позицията на МБАЛ „ Света Анна “ без редакторска интервенция:

Кръгла маса, проведена от две политически обединения - в търсене сякаш на най-хубавите решения за здрaвеопазването във Варна, бе превърната в естрада за тиражиране на информация, уронваща положителното име на най-старата варненска болница – МБАЛ „ Света Анна – Варна “, и всяваща суматоха и неустановеност измежду популацията на Варна и Североизточна България.

Квалифицирането на МБАЛ „ Света Анна – Варна “ като болница пред банкрут е преднамерено и изрично безконтролно – както към над 1200 души, които работят в нея, по този начин и към нейните сътрудници и стотиците заболели, които всеки ден получават качествена здравна грижа в другите звена на лечебното заведение.

Да – МБАЛ „ Света Анна – Варна “ има необслужени отговорности, както множеството работещи на високи обороти български лечебни заведения, и разплащанията се вършат по необходимост. Това обаче нито е защитавана загадка, нито е проблем, по който управлението на болничното заведение не работи интензивно. Адекватното ръководство на активите на болничното заведение в изискванията на тежка рецесия е реалност, косвено доказан и от банковите институции в страната.

От месеци огромни български банки са в подготвеност да обезпечат заем, с който МБАЛ „ Света Анна – Варна “ да изведе на чисто финансовите си индикатори и да проработи без отговорности. Дали и по кое време това ще се случи, ще реши страната в лицето на Министерството на здравеопазването в качеството си на максимален акционер и притежател на лечебното заведение.

Междувременно обстоятелствата са следните: МБАЛ „ Света Анна – Варна “ работи на цялостни обороти в денонощен режим на банкет и лекуване. Болницата продължава за поема над 90% от незабавния травматизъм в Източна България и да предлага висококачествена медиццнска грижа – както незабавна, по този начин и планова. В нея работят едни от най-опитните лекари, медициннски сестри, санитари и админи. Всички работещи си получават възнагражденията по график.

Тенденциозни изказвания, всяващи суматоха и подозрение в работоспособността на незабавната болница на българския Североизток, одобряваме за демонстрация на незаконна безнаказаност и зле прикрити властови апетити и управническа отпадналост.

Намираме за неприемливо сходно държание изключително в свръчувствителна област, каквато е гарантирането на качествена здравна грижа за нуждаещите се.

Д-р Красимир Петров,

Изпълнителен шеф

на МБАЛ „ Света Анна – Варна “
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР