От ръководството на МБАЛ Д-р Атанас Дафовски в Кърджали съобщиха,

...
От ръководството на МБАЛ Д-р Атанас Дафовски в Кърджали съобщиха,
Коментари Харесай

България Замръзна В Ужас! Млада Жена Почина В Двора Си Преди Малко, Причината Ще Ви Спре Сърцето!

От управлението на МБАЛ " Д-р Атанас Дафовски " в Кърджали оповестиха, че това е извънредно необичаен медицински случай.

Медиците прецизираха, че нормално кучешката тения поразява черния или белия дроб.

Жената е умряла преди два дни, а при аутопсията правосъдният доктор доктор Николай Маринов е диагностицирал извънредно редкия медицински случай. Това е 15-ти смъртен случай в последните 10 години в района в резултат на кучешка тения.

В своята лекарска процедура гастроентерологът доктор Марин Мухтаров от Кърджали, чиято докторска дисертация е обвързвана точно с кучешката тения, си спомня едвам три такива случая на ехинокок на сърцето през годините.

„ За страдание, в района, кучешката тения е взело в жертва неколцина младежи през годините обратно. За възникването и разпространяването му основен фактор е все по-нарастващата популация на бездомните кучета ”, разясниха още от кърджалийската болница.

* Кучешката тения е едно от най-тежките паразитни болести. Човек се заразява при консумация на недобре измити плодове и зеленчуци, нечисти с яйцата на ехинокока, както и при директен контакт с болно куче. Попаднали в стомаха, яйцата, които имат самобитни " кукички " пробиват стената на тънкото черво, попадат в кръвообращението и посредством системата на вратната вена се отнасят най-често до черния дроб.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР