От ръба на фалита до ренесанс, и то само за

...
От ръба на фалита до ренесанс, и то само за
Коментари Харесай

Hertz купува 100 000 Tesla

От ръба на банкрута до подем, и то единствено за няколко месеца. След като през април компанията за отдаване на коли чартърен Hertz разгласи проект за преструктуриране, който оказа помощ на компанията да излезе от банкрут през лятото, в този момент тя се насочва към електрически коли. Целта на Hertz е да се трансформира в най-големия автопарк за електрически автомобили чартърен в Северна Америка и един от най-големите в света. Като за начало компанията счита да поръча 100 хиляди автомобила от Tesla до края на 2022 година и да сътвори нова инфраструктура за зареждане на колите.

" Електрическите транспортни средства към този момент са всеобщи и ние едвам започнахме да виждаме възходящо световно търсене и интерес ", сподели краткотрайният изпълнителен шеф на Hertz Марк Фийлдс. " Новата Hertz ще бъде водеща като компания за подвижност, като се стартира с най-големия автопарк за отдаване чартърен на електрически автомобили в Северна Америка и ангажимент да го разтеглим още и да предоставим най-хубавото преживяване при отдаване чартърен и презареждане за самостоятелни и бизнес клиенти по целия свят ".
Все повече коли на ток
Днес 40% от потребителите в Съединени американски щати споделят, че евентуално ще обмислят покупката на електрическо транспортно средство при идващия път, когато търсят нова кола, съгласно Pew Research Center. Глобалните продажби на електрически автомобили набъбнаха с над 200% през последната година и евентуално ще продължат да се покачват поради уговорката на международните автомобилни производители към този вид транспортни средства. Например през август General Motors, Ford и Stellantis дадоха обещание да усилят продажбите на електрически автомобили с до 40-50% до 2030 година

След оповестяването на поръчката акциите на двете забъркани компании нарастнаха фрапантно. Книжата на Tesla се повишиха с над 12% и производителят на електрически коли към този момент е с пазарна капитализация от над 1 трлн. $, което я прави и първата компания за трилион, която е с " junk " (боклук) рейтинг от кредитните организации. Акциите на Hertz пък се повишиха с над 10% и към този момент е с пазарна капитализаци от над 12 милиарда $.
Как се избави Hertz
След като беше на ръба на банкрута в пика на пандемията през предходната година, през тази пролет Hertz разгласи проект за преструктуриране. Според документи, подадени до Комисията за тържища и скъпи бумаги в Съединени американски щати, в договорка за към 4.2 милиарда $ фондовете Knighthead Capital Management и Certares Opportunities закупуват мажоритарния дял от сдружението, а след това и 100% от акциите на на компанията. Hertz публично излезе от банкрут през юли, откакто фондовете преструктурираха и погасиха голяма част от корпоративния дълг.

От ръба на банкрута до подем, и то единствено за няколко месеца. След като през април компанията за отдаване на коли чартърен Hertz разгласи проект за преструктуриране, който оказа помощ на компанията да излезе от банкрут през лятото, в този момент тя се насочва към електрически коли. Целта на Hertz е да се трансформира в най-големия автопарк за електрически автомобили чартърен в Северна Америка и един от най-големите в света. Като за начало компанията счита да поръча 100 хиляди автомобила от Tesla до края на 2022 година и да сътвори нова инфраструктура за зареждане на колите. " Електрическите транспортни средства към този момент са всеобщи и ние едвам започнахме да виждаме възходящо световно търсене и интерес ", сподели краткотрайният изпълнителен шеф на Hertz Марк Фийлдс. " Новата Hertz ще бъде водеща като компания за подвижност, като се стартира с най-големия автопарк за отдаване чартърен на електрически автомобили в Северна Америка и ангажимент да го разтеглим още и да предоставим най-хубавото преживяване при отдаване чартърен и презареждане за самостоятелни и бизнес клиенти по целия свят ".
Благодарим ви, че четете Капитал!
Вие употребявате конфиденциален режим на интернет браузъра си. За да прочетете публикацията, би трябвало да влезете в профила си.

Всеки консуматор може да чете до 5 публикации месечно без да има абонамент за Капитал.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Компании
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР