От публикации в онлайн медия разбрах, че на мое име

...
От публикации в онлайн медия разбрах, че на мое име
Коментари Харесай

Киберизмама: Кметът на столичния район Илинден с фалшива фирма във Великобритания

" От изявления в онлайн медия разбрах, че на мое име е записана компания във Англия. Категорично декларирам, че това се е случило без мое познание и единодушие ", разгласи районният кмет на „ Илинден “ Емил Бранчевски по време на брифинг в постройката на Столична община. Бранчевски и добави, че данните, които са взети, са имената му, месеца и година на раждане. 

" Срещу мен се води съществено дезинформационна акция. Фирмата е с име " Clinic for medical services Branchevski-Kolev " и аз съм вписан като притежател на 75% от капитала в размер на 1 паунд ", съобщи Бранчевски. 

Регистрацията е станала с подаване на онлайн заявление на 15 февруари, като сдружението е вписано на 18 февруари. Оказва се, че против него има подадени и две тъжби в Общинската изборна комисия (ОИК), в които се желае непосредствено моето премахване заради несъответственост.

Бранчевски посочи, че още на 13 март е подал сигнали до полицията, прокуратурата и комисията за отбрана на персоналните данни и чака тяхното умозаключение. От ОИК пък са изпратили публично питане към английския търговски указател за уточняване на информация.

" В Закона за локалното самоуправление и локалната администрация се планува, че кметът на може да упражнява комерсиална активност като шеф на сдружение. Не би ставало въпрос за анулиране на изборите при определяне на такава несъответственост, а за преустановяване на мандата на определения кмет ", изясни общинският консултант от групата на " Политическа партия – Демократична България - Спаси София " в СОС Христо Копаранов.

 По думите му " такива номера " са се случвали през годините по отношение на " Спаси София " и всички тези акции до този миг водят до една съответна партия и това е партия, която беше дребният съдружен сътрудник на ГЕРБ в предишния мандат в СОС.

" Сега ще проверим дали зад това седи същото политическо семейство и в случай че е по този начин, те ще си понесат следствията. Сигурен съм, че разкритията, които вършим, не се харесват на някогашните ръководещи ", означи и водачът на " Спаси София " Борис Бонев.

Според Копаранов закононарушението има и интернационален темперамент, тъй като става дума за декларирано регистриране на погрешни данни в Търговския указател на Англия.

" Българският углавен кодекс категорично планува наказване за всеки, който сформира неистинен частен документ или преправи наличието на подобен и го използва, с цел да потвърди, че съществува обещано право или обвързване, или някое правно отношение. Законът категорично е планувал наказване до 6 години затвор, когато подправяне на документи е направено, с цел да се потвърди, че съществуват права върху акции или дялове от комерсиално сдружение ", уточни още общинският консултант.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР