От публикации в медиите на 12 март научих, че съществува

...
От публикации в медиите на 12 март научих, че съществува
Коментари Харесай

Кметът на район Илинден се оказа собственик на дружество във Великобритания

" От изявления в медиите на 12 март научих, че съществува сдружение с име " Clinic for medical services Branchevski-Kolev ", в което аз съм вписан като притежател на 75% от капитала в размер на 1 паунд. Регистрацията е станала с подаване на онлайн заявление на 15 февруари, като сдружението е вписано на 18 февруари ", описа районният кмет.

" Бях меко казано шокиран от тази информация. Впоследствие се оказа, че има подадени и две тъжби против мен в ОИК, в които се желае непосредствено моето премахване заради несъответственост. В случая приказваме за сериозна корист с моите персонални данни и осъществено закононарушение, с което очевидно се цели моята дискредитация ".

Емил Бранчевски посочи, че още на идващия на 13 март е подал сигнали до полицията, прокуратурата и комисията за отбрана на персоналните данни и чака тяхното умозаключение. От ОИК пък са изпратили публично питане към Британския търговски указател за уточняване на информация.

" Остро осъждаме всевъзможни опити за компрометиране на хора от нашата партия. Срещу господин Бранчевски от месеци се вършат опити за злепоставяне, само че този път недоброжелателите са стигнали прекомерно надалеч. Вярвам, че органите ще свършат своята работа и отговорните ще бъдат осъдени ", разяснява ръководителят на групата на ПП-ДБ и Спаси София в СОС Борис Бонев.

" Нашата организация от години е била жертва на офанзиви, само че това в никакъв случай не ни е спирало да се борим за изсветляване на схемите и възстановяване на средата към нас. Не ни е боязън, ще продължаваме да работим за интереса на София и софиянци, без значение от заканите, които ни насочат. Очевидно е, че дейностите на господин Бранчевски в регион " Илинден " не се харесват на бившето управление на общината и опитите за дискредитация и бойкот не престават, даже с цената на закононарушения ", безапелационен беше той. 

Освен корист с данни, в тази ситуация има и документно закононарушение по смисъла на Наказателния кодекс.

" Престъплението има и интернационален темперамент, тъй като става дума за декларирано регистриране на погрешни данни в Търговския указател на Англия. Българският углавен кодекс (чл. 309) категорично планува наказване за всеки, който сформира неистинен частен документ или преправи наличието на подобен и го използва, с цел да потвърди, че съществува обещано право или обвързване, или някое правно отношение. Законът категорично е планувал наказване до 6 години затвор, когато подправяне на документи е направено, с цел да се потвърди, че съществуват права върху акции или дялове от комерсиално сдружение ", разяснява юрист Христо Копаранов, общински консултант от групата на ПП-ДБ-СС. 

" Изключително ми е неловко, че би трябвало да занимаваме жителите с такива проблеми, само че истината би трябвало да бъде казана. Никога не съм записал или взел участие в сходно сдружение, тази регистрация е направена без мое познание и в нарушаване на закона ", приключи Емил Бранчевски.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР