От пубертета до менопаузата, а и след това, жените стъпват

...
От пубертета до менопаузата, а и след това, жените стъпват
Коментари Харесай

Променящият се танц на хормоните... Как да го овладеете?

От пубертета до менопаузата, а и по-късно, дамите стъпват на пръсти в непрестанно изменящ се танц с техните хормони. Понякога хормоните могат да ви накарат да се чувствате непоносимо, само че вие не сте безсилни. Просто би трябвало да промените няколко танцови стъпки.
Защо хормоните танцуват?
Нарушената хомеостаза на хормоните доста постоянно провокира признаци на предменструален синдром (ПМС), пременопауза и менопауза, а естрогенът може да бъде напорист танцов сътрудник.

Поддържането на уравновесен темп се усложнява, защото съществуват както екзогенни (извън тялото), по този начин и ендогенни (вътре в тялото) форми на естроген.
Първа стъпка
Екзогенните естрогени (наречени ксеноестрогени) са непознати химикали, които са структурно сходни на естрогена и могат да се свързват с рецепторните места. Ксеноестрогените имитират резултатите на естествените естрогени с евентуално рискови резултати. Примерите за ксеноестрогени включват пластмаси, пестициди, както и фталати и парабени в продуктите за грижа за тялото.

Балансирайте равнищата си на естроген, като намалите излагането си на ксеноестрогени, предпочитайте органични храни и натурални артикули за грижа за тялото.
Втора стъпка
Сега дано разгледаме по какъв начин вашият личен естроген танцува. След като свърши работата си, естрогенът се метаболизира от черния дроб. Във фаза 1 отработените естрогени (и токсини) стават леко разтворими във вода за по-лесно елиминиране. В този миг някои метаболити са по-токсични. Токсичността се адресира във фаза 2, когато ензимите се свързват с метаболитите. Ако няма задоволителни ензими, токсичните метаболити от фаза 1 се задържат.
Във фаза 2 може да се образува и отровен 16-алфа хидроксиестрон, обвързван с рак на гърдата.

За да насърчите елиминирането на токсичните метаболити на естрогена, би трябвало да осигурите благонадежден поток от хранителни субстанции, поддържащи фаза 2.

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР