От проверяваната партидата на Астра Зенека в София са употребени

...
От проверяваната партидата на Астра Зенека в София са употребени
Коментари Харесай

Д-р Данчо Пенчев: Вирусът атакува все по-млади хора

От проверяваната партидата на " Астра Зенека " в София са използвани 14 000 дози, от тях 12 000 на лечебни заведения и 1000 на общопрактикуващите лекари. Засега нямаме информация за нежелани реакции или алергични прояви. Това съобщи шефът на столичната РЗИ доктор Данчо Пенчев в предаването „ Лице в лице “ по БТВ.

Всеки доктор, установил нежелана реакция след слагане на ваксина, е задължен да осведоми здравните управляващи, добави той.

„ Констатираме за момента, че нямаме информация за странични резултати или нежелани реакции, дори в противен случай, след диалога с шефа на Изпълнителната организация по медикаментите, господин Кирилов – нежеланите реакции от тази партида са по-малко, в сравнение с от други партиди на „ АстраЗенека “

Ситуацията в София е напрегната и притеснителна. В последните няколко седмици внезапно се увеличи броят на позитивните проби. Пак надминахме 20% от позитивните проби. Здравната система още веднъж е под напън. Все повече младежи се заразяват. Имаме единични случаи на пациенти, които са приведени от Спешна помощ в интензивния бранш, заключи доктор Данчо Пенчев.

Към момента има още свободни кревати в София. Към момента 71% от интензивните кревати са заети, както и 51% от леглата за междинни и незабавни случаи, успокой шефът на столичната РЗИ. Констатираме, че една част от новите случаи на COVID-19 са на хора, които са посетили заведения. В този миг е редно да мислим, в случай че не за своето здраве, то на своите близки. Вирусът нападна все по-млади хора, предизвести доктор Пенчев.

Ако има един болен в фамилията, автоматизирано и останалите членове на фамилията са болни, изясни той. Над 8500 учители са имунизирани на територията на София. Първоначално имаше съмнения за имунизациите, само че отговорността, която педагозите са поели даде своя резултат и искащите нарастват, съобщи доктор Пенчев във връзка с имунизационната акция измежду учителите в София..
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР