От проверките, които извършихме, решихме, че спрямо две лица, участващи

...
От проверките, които извършихме, решихме, че спрямо две лица, участващи
Коментари Харесай

Неправомерно са подслушвани двама от протестите и един политик

От инспекциите, които извършихме, взехме решение, че по отношение на две лица, участващи в митингите, са прилагани непозволено специфични разследващи средства. Едно от лицата е с дейна политическа активност и е отвън митингите. Това съобщи в " Още от деня " по Огнян Стоичков от Националното бюро за надзор на СРС.

В момента са в ход още 6 инспекции, за които имаме информация, че са прилагани СРС по отношение на лица, участващи в митингите и тези 6 инспекции обгръщат повече лица, добави той.

Стоичков посочи, че в последния месец и половина - от 20 май до 7 юли, в Бюрото за надзор на СРС са постъпили 80 сигнала на жители, които настояват, че, участвайки в митингите, по отношение на тях са употребявани противозаконни СРС. " Ние за този месец и половина сме направили 45 инспекции по тези сигнали. Остават съвсем още толкоз. Темата със специфични разследващи средства е постоянно отворена и това е по този начин, тъй като постоянно се задават повече въпроси, в сравнение с се получават отговори ", разяснява Огнян Стоичков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР