От проведената срещу между президента Румен Радев и председателя на

...
От проведената срещу между президента Румен Радев и председателя на
Коментари Харесай

Шефът на Австрийския парламент изобличи Петков в неверни твърдения

От извършената против сред президента Румен Радев и ръководителя на Националния съвет на Австрия Волфанг Соботка стана ясно, че Виена не е поставяла въпроса за работата на българските служби за сигурност, като условия за приемането на България в Шенген, съобщи epicenter.bg.

Посещението на австрийският общественик у нас е по покана на сътрудника му Росен Желязков.

Припомняме, че на 29 септември във свое видеообръщение от Виена съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков разгласи, че законопроектите за промяна в службите за сигурност ще бъдат импортирани още в понеделник, 2 октомври.

Пресцентърът на Политическа партия популяризира обръщението на Петков и го разгласява във Facebook страницата му.

 

“Днес сме в Австрийския парламент, имах срещи с депутати от ръководещите партии, опозиционните партии и тематиката за Шенген, а най-важното за Шенген е тематиката “Сигурност ” – сигурност на границите, осведомителна сигурност, сигурност на цялото шенгенско пространство. Ако господин Борисов не желае да ги прави тези промени – дано съобщи за какво, в случай че желае – дано не бавим нито ден повече, тъй като отговорността е голяма и е пред всички нас ”, съобщи Петков.

От видеото излиза наяве, че Петков обвързва законите за промяна на службите с приемането на България в Шенген. Законите за промяна на службите провокираха кавги на доста равнища в България.

Думите от през днешния ден на Волфганг Соботка опровергават изказванията на Петков. Соботка твърди, че няма нищо правилно в това. 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР