От протестите насам главният прокурор Иван Гешев играе чисто политическа

...
От протестите насам главният прокурор Иван Гешев играе чисто политическа
Коментари Харесай

Октай: Гешев върви по стъпките на Борисов, Радев работи за президентска република, а срещу Нинова се води тотална война

От митингите насам основният прокурор Иван Гешев играе чисто политическа роля. Обикаля страната, намира се с хората. Някак си наподобява доста на това, което беше Борисов като основен секретар. Сега същото го прави Гешев. Може и да се събудим с политически план на Гешев един ден. Това сподели пред Лили Маринкова в студио " Факти " и предаването „ Разговор “ Осман Октай, политически анализатор и някогашен член на Движение за права и свободи.

„ Президентът настройва обществото против партиите. Неслучайно се приказва от ден на ден за президентска република. Служебният кабинет не внася бюджет. Това е забавен ход, с цел да могат партиите да приказват по тематиката, само че без резултат, в случай че не създадат кабинет. Прогнозирам предварителни избори март месец, чакам да се чуват от ден на ден протестни гласове. И когато това нещо, имам предвид изборите, станат факт, то за какво не създадем с вота и референдум за президентска република. Такава теза би била разумна. Политическите играчи са фигури на задкулисието. Партиите са медиатори за овластяване на дадени постове. Как става това. Енергийната мафия си показва фрагментите. Доган получава CV на даден човек и той бива назначен в избран бранш. Какво се случи, когато Кирил Петков и Асен Василев пипнеха даден кадър, съдът го връщаше. Сега служебният кабинет също прави рокади, само че съдът връща ли... Росен Карадимов – последният секретар на комсомола, бе назначен скоро в ББР. Дано единствено ББР да не се разграби като КТБ “, сподели Осман Октай.

Попитан за Българска социалистическа партия, той е на мнение, че се води тотална война против Корнелия Нинова и нейното обграждане. „ Тези, които се опълчват против Нинова, биват наградени с положителни работни места. И тук чакам огромен ход на президента Радев. Първият мандат, който той ще връчи на ГЕРБ, ще се провали, няма да се осъществя. След това ще го даде на Политическа партия, а те ще го употребяват предизборно. Ще работят в тази посока. И те няма да се осъществят мандата. Ако даде третия мандат на Стефан Янев за държавно управление, това ще е подправена теза. И по този начин чакам Радев да даде третия мандат на Българска социалистическа партия, с цел да ги изтощи преди конгреса на партията през март ", добави Октай.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР