От протести на улиците до протести в социалните мрежи. Съединените

...
От протести на улиците до протести в социалните мрежи. Съединените
Коментари Харесай

Шок в САЩ след отмяната на почти 50-годишното конституционно право на аборт

От митинги на улиците до митинги в обществените мрежи. Съединените щати са в потрес след анулацията на съвсем 50-годишното конституционно право на дамата да приключи бременността си. Очаква се идващите дни щатът Тенеси да разгласи абортите за противозаконни, а след това да ги последват и други.

Компании като „ Амазон “, „ Meта “ и „ Уолт Дисни “ оповестиха, че ще окажат финансова помощ на чиновници си, на които би им се наложило да отидат в различен щат за процедурата. Междувременно допитване демонстрира, че множеството американци поддържат правото на аборт.

Хиляди излязоха по улиците, недоволни от решението на съда.

В „ Туитър “ стотици съпоставиха обстановката с антиутопичния разказ на Маргарет Атууд " Историята на прислужницата ", който споделя за Америка без права за дамите.

" Оказва се, че " 1984 " и " Историята на прислужницата " не са антиутопична литература. Те са пророчества ".

Коментар направи и създателят на хоръри Стивън Кинг:

" Това е най-хубавият Върховен съд, който деветнадесети век е създал ".

Отмяната на решението по делото " Роу против Уейд " от Върховния съд, което гарантираше правото за отвод от бременност, оставя опцията на всеки щат да взема решение какво законодателство да наложи. В Южна Дакота да вземем за пример се задейства възбрана на аборт даже при обезчестяване и блудничество.

„ Това, което бих споделила, е, че това беше прелестна вест в отбрана на живота, всеки живот е скъп “, съобщи Кристи Ноем, губернатор на Южна Дакота.

Губернатори на щати от Демократическата партия започнаха да одобряват в допълнение законодателство, което да подсигурява правото на аборт.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР