От прокуратурата във Враца дадоха по-подробна информация около случаите със

...
От прокуратурата във Враца дадоха по-подробна информация около случаите със
Коментари Харесай

Заловените мигранти във Врачанско: Мъже и жени на всякаква възраст, една от тях била в тежко състояние

От прокуратурата във Враца дадоха по-подробна информация към случаите със арестуваните групи мигранти край Враца нощес.
Припомняме, че за него писа още веднъж преди всички BulNews.



Мигрантите са хванати от чиновници на Агенция „ Митници “. Първата група е хваната на ж.п. прелеза край село Руска Бела. Веднага са били известени чиновници на МВР-Враца, като на мястото били изпратени служители на реда от Мездра. Униформените от железничарския град са открили 22-ма индивида от сирийски и иракски генезис.
„ По случая е формирано досъдебно произвеждане, като наказването, което се планува за водача на буса, е отнемане от независимост от 2 до 10 години. Извършени са претърсвания, като са конфискувани са голям брой движимости, които имат отношение към закононарушението. Днес се организират разпити на задграничните жители в наличието на преводач “, сподели зам. районният прокурор Емилиян Костов по време на брифинг.
Втората група е арестувана още веднъж от митничари, на обхода на Враца, в посока Мездра. Там в автомобил са открити 30 сирийски и иракски жители.
Задържаните мигранти са мъже и дами на всякаква възраст - има и малолетни и малолетни. Общото им положение е положително, като една от дамите е била обезводнена. Всички хора са прегледани от екипи на Спешния център във Враца.
Предстои привличане в качеството на обвинени на водачите на колите, по-късно същите ще бъдат арестувани за период до 72 часа, както и ще бъде импортирано искане за задържането им под стража.
Към този миг няма информация дали двете групи са от един канал, каква е крайната им цел и от кое място са влезнали в страната ни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР