От прокуратурата са отговорили на запитването на депутата от 48-то

...
От прокуратурата са отговорили на запитването на депутата от 48-то
Коментари Харесай

Молитвената закуска в САЩ на Гешев била по време на отпуск

От прокуратурата са дали отговор на запитването на депутата от 48-то Народно заседание Ивайло Мирчев , Демократична България, за визитата на основния прокурор в Съединени американски щати от предходната седмица.

Мирчев насочи питане до Върховната касационна прокуратура с четири въпроса: по покана на кои конгресмени Гешев отива на събитието, кой заплаща таксата за присъединяване и с какви командировъчни пътува, кои го съпровождат.

В писмо, подписано от зам.-главния прокурор Красимира Филипова, отговорът е, че основният прокурор Иван Гешев е бил в отпуск при пътуването за присъединяване в Националната молитвена закуска в Съединени американски щати.

" В интервала от 30.01.2023 до 7.02.2023 година в това число Иван Стоименов Гешев - основен прокурор на Република България, е бил в отпуск. Посоченото от Вас посещаване в Съединени американски щати не е финансирано със средства от бюджета на Прокуратурата на Република България ", цитират отговора в писмото от пресцентъра на " Демократична България ".

Допълнителна информация е отказана с мотив, че това е било частно посещаване .

Пресцентърът на, както и за извършените срещи на Иван Гешев в Съединени американски щати. Това припомнят и от " Демократична България " и дефинират метода да се среща обществото какво ще прави и какво прави основният прокурор по време на почивката си за новаторски .

Ивайло Мирчев припомня, че остава без отговор въпросът дали с него е бил командирован различен чиновник на прокуратурата и дали и той е бил в отпуск.
 Прокуратурата пусна фотоси от молитвената закуска на Гешев във Вашингтон
Прокуратурата пусна фотоси от молитвената закуска на Гешев във Вашингтон

С пост във фейсбук

Освен, Иван Гешев взе присъединяване и във форума " Как да противодействаме на съветската експанзия в Украйна и зловредното въздействие на Китай в Европа ". бяха конгресмените Робърт Адерхолд и Пийт Сешънс , като последният бил фамозен с опита си да попречи на глобите на американското държавно управление против Русия и Иран, както и с лобистки срещи с венецуелския президент Николас Мадуро . Той даже е разследван в Съединени американски щати за финансиране от Москва, показват още от " Демократична България ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР