От прокуратурата разпространиха информация за разпита на Кирил Петков днес.Ето

...
От прокуратурата разпространиха информация за разпита на Кирил Петков днес.Ето
Коментари Харесай

Петков разпитан по две дела – за Божков и за снежните топки на Шипка

От прокуратурата разпространиха информация за разпита на Кирил Петков през днешния ден.

Ето и какво оповестяват от там: " Днес, 04.04.2022 година Софийска градска прокуратура (СГП) разпита в качеството на очевидец министър-председателя на Република България господин Кирил Петков по делото за изнудване на Васил Божков. Повторният му разпит беше осъществен, защото първичният подобен е без процесуална стойност, защото е бил извършен от проверяващ служител на реда в Главна дирекция „ Национална полиция “ (ГДНП), явяващ се незапознат орган.

Министър-председателят господин Кирил Петков беше постоянно свикан посредством призовка, връчена на 31.03.2022 година на основния секретар на Министерски съвет, който е поел ангажимент да му я съобщи. В призовката бяха посочени още две аварийни дати поради възможна служебна ангажираност на господин Петков.

Господин Кирил Петков се яви в СГП на главната дата и подава пред наблюдаващия прокурор и следователя показания, които са по-обстойни от първичните такива, дадени пред проверяващ служител на реда в ГДНП. СГП продължава осъществяването на дейни дейности по следствието и регулярно ще продължи да осведоми българското общество.

Освен по делото за изнудване на Васил Божков, министър-председателят господин Кирил Петков беше разпитан и като очевидец и потърпевш по дело, формирано за безчинство, което се намира под управление и контрол на Районна прокуратура – гр. Стара Загора, Търговско отделение – гр. Казанлък.

След позволение на наблюдаващия прокурор по член 198 от Наказателно-процесуален кодекс, СГП осведоми, че досъдебното произвеждане за закононарушение по член 325, алинея 1 от Наказателен кодекс е формирано с разпореждане на прокурор в районна прокуратура – гр. Стара Загора, Търговско отделение – гр. Казанлък по отношение на хвърлени снежни топки по премиера на страната по време на обръщението му във връзка честване на националния празник на Република България на 03.03.2022 година на връх „ Свети Никола “ в прохода „ Шипка “. По това досъдебно произвеждане от следовател в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура – гр. Стара Загора е предоставено на следовател в отдел „ Следствен “ на СГП осъществяване на разпит по делегация на господин Кирил Петков, при който да бъдат разяснени и правата му като потърпевш в наказателното произвеждане.

С оглед служебните задължения на министър-председателя, той беше свикан за през днешния ден и за провеждането на разпита по делегация, който се извърши от следовател в СО-СГП директно след разпита му по делото за изнудване на Васил Божков. Материалите от извършения по делегация разпит на премиера господин Кирил Петков в качеството му на очевидец и потърпевш ще бъдат изпратени на следователя от Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура – гр. Стара Загора, оповестиха от пресцентъра на СГП ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР