От прокуратурата обясниха, че преписка по сигнала е постъпила по

...
От прокуратурата обясниха, че преписка по сигнала е постъпила по
Коментари Харесай

Мъжът, който заплаши съседи с пистолет заради шумна врата, вече е задържан и обвиняем

От прокуратурата обясниха, че кореспонденция по сигнала е постъпила по подготвеност от Софийската градска прокуратура в Софийската районна прокуратура на 8 юни. На същия ден по случая е формирано досъдебно произвеждане, заяви.

Наблюдаващ прокурор е дал инструкции за осъществяване на дейности по следствието - разпити на очевидци и правене на експертизи, включително на балистична експертиза във връзка с оръжието.

На 29 юни след отчет на материалите, събрани в хода на следствието, е направено разпореждане за привличане на 43-годишния мъж към наказателна отговорност. На обвинения е наложена възбрана за овакантяване на страната.

Предстои да бъде импортирано искане в съда за разглеждане на дело за взимане на мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на обвинения.

За случката описаха пострадалият и негови съседи в ефира на Нова телевизия, откакто клипът с експанзията стана прочут в обществената мрежа.

Мъжът с револвера се държал жестоко даже с служителите на реда, които пострадалият Ивайло повикал. " Никога не съм приказвал с този човек, нито сме имали някакъв спор. Дори допреди този случай не знаех дали не е глухоням ", описа Стоянов.

Съседът решил да връзва металната решетка със свинска опашка. " Когато го попитах " Защо? ", той стартира да ме наскърбява. Повиках полицията. При идването ѝ трябваше да сляза да отворя. Когато пробвах да се кача в асансьора, той (съседът) излезе с револвер и не ми разреши да се кача в асансьора. Насочи оръжието към главата ми. Много се изплаших и пробвах да го избутам ", описа Ивайло.

Според него съседът му бил сърдит, тъй като металната решетка на етажа му вдигала звук. " Въпросната вечер беше много несъответстващ. Полицаите се качиха с мен, тъй като бях обезпокоен, в жилището бяха жена ми и детето ми. Той се беше прибрал у дома. Излезе още веднъж, само че беше без револвер. Държеше се жестоко и с служителите на реда, не искаше да си даде документите ", описа още пострадалият.

Според други съседи на нападателния мъж редовно вдигал звук, тропал, събарял мебели и чукал с чук измежду нощ. Съседите считат също, че таксиметровият водач е пребивал приятелката си.

Според психиатъра Веселин Герев вероятността нападателният мъж да извърши ликвидиране е доста огромна и го дефинира като " характерен умопобъркан ". Той се обърна към основния прокурор и предложи люлинчанинът да бъде арестуван, да му бъде назначена експертиза за приложимост на опиати, както и да му бъде лишен лицензът за ръководство на такси.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР