От прокуратурата искат записите от МС за цял месец. Искат

...
От прокуратурата искат записите от МС за цял месец. Искат
Коментари Харесай

Кирил Петков: От прокуратурата искат да видят кой се среща с мен. Това ме тревожи

От прокуратурата желаят записите от Министерски съвет за цялостен месец. Искат да видят всеки, който се среща с премиера. Това е обезпокоително.

Двамата чиновници на ДАНС, разследвани за шпионаж в интерес на Русия, са работили за утежняване на връзките сред България и Северна Македония.

Това споделя в изявление през бТВ министър председателят Кирил Петков.

На 31 март от държавното управление потвърдиха, че чиновници на Национална работа за защита са свалили записи от камери и са ги предали на прокурори в предходния ден.

" Две неща са странни. Софийска градска прокуратура изисква целия видеоматериал не за един характерен ден, а за месец. Те желаят да видят всеки, който се среща с министър-председателя. Нещо, което мен доста ме тревожи. Знаейки, че Министерски съвет към този момент е точка за сигнали към Европейската прокуратура, те може би се пробват да видят кои са хората, които дават тези сигнали. Ако това е по този начин, граничи на равнище закононарушение. Недопустимо е, в случай че е по този начин. Правителството няма да толерира такъм вид дейности ", изяснява Петков.

На въпрос дали ще отиде на разпит в прокуратурата, той изяснява, че това ще стане незабавно, щом получи призовка.

" Ще отида и ще дам всички сведения, които желаят да научат от мен ", споделя министър председателят, който ще бъде разпитван във връзка ареста на Борисов.
Русия работи, с цел да скапе връзките сред София и Скопие
Двамата чиновници на ДАНС, разследвани за шпионаж в интерес на Русия, са работили за утежняване на връзките сред България и Северна Македония.

„ Западните Балкани да нямат европейско бъдеще и връзките сред Република Северна Македония и България да не са толкоз другарски, колкото едни положителни съседи биха желали да имат ", разясни той.

" За мен е доста значимо да се знае, че очевидно имаме съветска интервенция в България, характерно за Западните Балкани и Северна Македония “, добави Петков.

Двама чиновници на ДАНС и един от министерство, друго от вътрешното, се проверяват за шпионаж в интерес на Русия. Снощи беше обявено, че България афишира за личност нон грата първия секретар на съветското посолство. Преди това прокуратурата уведоми външното министерство, че дипломатът е правил нерегламентирана разследваща активност в България.

През март страната ни изгони 12 съветски дипломати, осъществявали в страната активност, несъвместима с Виенската спогодба за дипломатическите връзки.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР