От програмата на Народното събрание за тази седмица отпадна предвиденото

...
От програмата на Народното събрание за тази седмица отпадна предвиденото
Коментари Харесай

Няма да изслушват министри в парламента за чистотата на Черно море

От програмата на Народното събрание за тази седмица отпадна плануваното чуване на министъра на околната среда и водите Юлиян Попов, министъра на туризма Зарица Динкова и министъра на опазването на здравето Христо Хинков по отношение на положението на акваторията на Черно море в резултат на разрушената стена на язовир „ Нова Каховка “ и идния туристически сезон в България.

Предложението да няма такова чуване беше направено от Цончо Ганев от „ Възраждане “ и признато, и при прегласуването със 134 гласа „ за “, 52 „ срещу “ и шест гласа " въздържал се ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Тази тематика не би трябвало да бъде преекспонирана в медиите, минимум би трябвало да бъде повдигана сега в зала, тъй като прилежащите страни на България, които разчитат извънредно доста още веднъж на туризма – Гърция и Турция, директни наши съперници във връзка с туристите, водят от няколко месеца и в последните седмици яростна акция против България във връзка с замърсяването на водата, аргументира се Цончо Ганев. По думите му с чуването няма да се успокои обществото, а ще се даде опция за уронваща престижа на България агитация.

Илина Мутафчиева, която е един от вносителите от „ Продължаваме промяната-Демократична България “ на предлагането за чуване, разяснява, че „ пропагандата може да бъде преборена само и единствено с обстоятелства “. Това, което е значимо да създадем, е да успокоим българските жители, че всички инспекции и дейности се правят от страна на изпълнителната власт, добави тя.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР