От профила във Фейсбук на Михаил Иванов - Михаил Иванов,

...
От профила във Фейсбук на Михаил Иванов - Михаил Иванов,
Коментари Харесай

Съветник на Желю Желев за записите: Встъпителното слово на Асен Василев е диагноза и ултра-нео-болшевизъм

От профила във Facebook на Михаил Иванов - Михаил Иванов, някогашен консултант на президента Желю Желев по етническите въпроси

Пред Цветанка Ризова в предаването „ Лице в лице “ Лена Бориславова съобщи, че би трябвало да се изгледа целия запис, с цел да се добие визия от съвещанието на Изпълнителния съвет на Политическа партия. По този метод тя удостовери, че записът е достоверен. Следователно той може да бъде основа на разбор.

Захванах се да го чувам (4 часа и половина).

В началото имаше встъпителни изявления на Кирил Петков, Асен Василев и акад. Николай Денков.

Слушах встъпителното слово на Асен Василев и се стъписах. Цитирам:

„ Аз мисля - споделя Василев, че този период (при вид държавно управление с ротация, б. м.) може да се бутне и до 12 месеца. Това ще ни разреши фундаментално да почистим службите, да изгоним фрагментите на ГЕРБ и на президентството по места и да свършим някаква работа с еврозоната и Шенген, нали, и с проекта за възобновяване... С много огромна доза на сигурност, че еврозоната, и Шенген ще се случат, чистката е говорена с всички, които желаят да става министри, че законно-незаконно би трябвало да изгонят всички шефове на дирекции и шефове на районни структури и  на организации - първите две седмици. Което ще затапи, че ние сме правили коалиция с ГЕРБ. “

Това изявление е диагноза. Това е ултра-нео-болшевизъм. И дано никой да не ме убеждава, че народна власт може да се построява с болшевишки способи.

С това си изявление Асен Василев демонстрира, че неговото присъединяване в ръководството на България е неприемливо.

България е в заплаха. От една страна последователят на путинския режим военачалник Радев е открил еднолично ръководство. От друга страна настъпват  парламентарните партии, които поддържат путинския режим: „ Възраждане “, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ. От трета страна се договаря за състав на държавно управление, в което основна роля ще играят необолшевики като Асен Василев.

И това се случва на фона на войната в Украйна, където следва огромен конфликт, който ще докара до нови неизброими жертви, опустошения и премеждия.

Затова за кой ли път ще повторя: Спасително за България ще бъде съдружно постоянно държавно управление на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, чийто състав бъде избран на паритетна основа и с подписано съдружно съглашение. Формулата на ротация сред акад. Николай Денков и Мария Габриел е добра - тя подхожда точно на паритетния принцип. Още повече, че те по този начин поемат в задатък отговорността за съставянето на кабинета. Да им пожелаем триумф.



 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР